Animering



Jag har visat er innan hur man animerar, rätt lätt faktiskt. Men för att göra vintagestil på bilden som jag gjorde i förra inlägget måste du göra en helt annan sak ;)

1. Först av allt, gå in curves och lägg på en kraftig vinjettering.

2.
Gå in genom Layer > New Adjustment Layer > Curves... (Lager > Nytt justeringslager > Kurvor...)
Du får då upp en liten ruta där du kan skriva in ett namn på lagret, klicka bara OK.
Du får nu upp diagramet, där du ska göra din kurva.
För att öka kontrasten i bilden sätter du ut två punkter som jag gjort på exempelbilden här ovan och drar den översta lite uppåt och den understa lite nedåt, så att du får en svag S-kurva.
Klicka OK om kurvan kom upp i ett nytt fönster, om inte behöver du inte göra någonting.

3. Gå in i Layer > New Fill Layer > Solid Color (Lager > Nytt fyllnadslager > Enfärgad).
Nu kommer det komma upp en färgpalett, så att du kan välja färgen som du ska tona in. Jag valde en ganska mörk blå färg (Färgkod: #091459). Tryck sedan OK.

Nu kommer hela bilden att vara fylld med denna blåa färg. För att tona in den, ändrar du lagret från Normal till Lighten (Ljusare) i rullmenyn (se bilden ovan).

4.Gå in i Layer > New Fill Layer > Solid Color (Lager > Nytt fyllnadslager > Enfärgad). Men den är gången väljer du en gul nyans (Jag valde färgkoden #ddc282). Klicka OK.
Nu, istället för att ändra lagret från normal till Lighten (Ljusare), som du gjorde i förra steget, så ändrar du från normal till Soft Light (Mjukt Ljus). Klar.

Öppna Layer > New Fill Layer > Solid Color (Lager > Nytt fyllnadslager > Enfärgad) på nytt och välj en violett nyans (Jag valde färgkod #905587).Ändra lagret från normal till Soft Light (Mjukt Ljus), precis som det gula lagret.
Nu är vi nästan klara.

5. gå in i Layer > New Ajustment Layer > Selective Color (Lager > Nytt Justerings Lager > Selektiv Färgförändring).
Ändra Colors/Färg till White/Vit i rullmenyn och ställ sedan reglagen på:

Cyan -14
Magneta 0
Yellow +29
Black -25

Tycker du att något lager med färg blev för skarpt/för mycket för din smak, så kan du dra ner opaciteten på det lagret till tex. 50%.

Vinjetterad bild



Här är en vinjetterad verision av bilden nedanför..

Jag är hos min mormor och morfar just nu, rätt kul men jag har dock inte någon möjlighet att blogga så mycket. Just nu är jag på min morfars kontor på KTH och det är därför jag passar på att säga det till er. Dock tänker jag göra några förinställda inlägg som kommer ploppa upp lite då och då, låter det bra?

22:23

You take me to the higher skies. You take me to where I belong, with you.

You take me to where I belong, I need you. Now and forever.

I hate.

Jag hatar att behöva gråta mig till söms, på grund av någon som egentligen borde vara där och hålla om mig.

You're no less than fucking perfect, to me.

Hängde med Emma igår, min medryttare. Det blev många bilder det! Hon blev nämnligen förälskad i min systemkamera. Imorgon är det skola och jag har föredrag, har bara skrivit några meningar... I got to hurry!






VADFAN?



Hermione Granger & Ron Weasley!!! Han förlorade på den frågan, seriöst... Jag kunde ha tagit de 20 tusen han hade fått om han klarat det! Weirdo....

Why is it always the same monday?


Min skidoutfit... :)

Tydligen har inte mina inlägg kommit fram, tråkigt att se :(
Men i alla fall får ni se lite av de bilderna då och då nu under veckan!
Kom i alla fall nyss hem och är väldigt sugen på en förändring... Undra vad det blir :)

Skaffat piercing!



Äntligen, efter många om och men, har man skaffat piercing! Var dock lite fundersam över var jag skulle sätta den... Till höger, vänster, uppe eller nere.. Så det blev en i mitten! Gjorde inte så ont så jag funderar över en i tungan till sommaren... Fast det kommer mamma typ aldrig gå med på haha :)!