Gulligt!


Min plan funkade ;)

Jag sa innan att jag hade en plan för att få Fairy mer hoppvillig. Idag testade jag den planen när jag hoppade Fairy och den funkade! ;) Hon blev mycket mer motiverad och ville verkligen hoppa hela tiden!

Jag började i början på ridpasset att backa för kommando (vicka på fingret vid bogen ) och flytta bakdelen (vicka på fingret vid rumpan) sedan fick Fairy en äpplebit, redan då kändes hon mer villig. Satte igång och skrittade, travade och sedan började jag hoppa!

Alla tror att Fairy har jätte mjukt steg, men så mjukt är det egentligen inte. Om man inte kämpar sig ner så är det lätt att man studsar av faktiskt haha!

Men vi travade mot hindret på kanske 20 cm haha!, och Fairy saktade av till skritt, luktade på bommen och gick sedan över. Då klickade jag med klickern och gick sedan ett par steg så att hon inte skulle stanna precis vid hindret. Där fick hon en äpplebit. Nästa gång när vi kom mot hindret på en volt så travade Fairy över, och jag gjorde samma sak - Klickade och sedan fortsatte vi trava och efter det gjorde jag halt och gav henne beröm och belöning. Tillslut hoppade vi hindret på volten tre-fyra gånger innan hon fick belöningen och Fairy var lika glad ändå för att hoppa.

Och lyhörd var hon! Ni vet att man antingen kan göra ett klickande ljud med tungan för att få hästen att gå fram eller ett mer smackande ljud. Jag har lagt det klickande ljudet med tungan som ett tecken för backa... Så när vi kom där travande och Fairy med öronen lyssnande bakåt och jag skulle smacka men råkade klicka med tungan, då stannar Fairy och börjar backa och sedan när jag säger att det var inte det jag ville så börjar hon göra skänkelvikning! Haha , allt för att bli belönad x)


Inget skrivande...

skriver inte särskilt mycket just nu, inte för att jag inte vill utan mer för att jag inte har bilder till det jag ska skriva. Väntar på ett par filmer från när jag och Fairy hoppar och ville skriva ett inlägg om det efter lies xP Men jaja, bara så ni vet så väntar ni på tre-fyra filmer som kommer snart :)


Lies.



I'm so happy that I don't listen to those lies anymore.

Vart jag än går så slutar det alltid såhär?


Jag först och sedan Fairy :) Är det jag som är som en ledartyp eller är det Fairy som är det, och Fairy har helt enkelt bara lust att följa efter mig för att hon tycker det är trevligt med mig?
(Kände mig grymt artig där. Vet inte varför...)

Det har dock varit såhär enda sedan jag började med NH, alltså kanske någon ledarroll? Men som sagt, det kanske bara är Fairy som tycker det hehe :)

Ugly world.



Tur att jag har dig <3 There are no thing more beauteful than you <3

Breaking Dawn 11 års gräns?



Blev otroligt glad när jag fick veta att Breaking Dawn har ändrat sin åldersgräns! :D Har nu bokat tidpunkt med ett par vänner till premiären imorgon!

Ska ni gå?

Inte så hoppglad ponny...



Min ponny som innan var så hoppglad har plötsligt tappat stingen. Innan rusade hon mot hindret så fort hon fick syn på det men nu mera är hon bara seg och vill knappt ens gå över ett 30 cm hinder. Innan har vi hoppat upp mot 80 cm. Därför blir jag lite ledsen nu när hon inte riktigt vill, men det jag tycker är galet är att så fort jag springer med henne ifrån marken så går det fort som hejdundran! Då är det superkul och hon hoppar gigantiskt!

Men som vanligt,, har jag en plan ;) Ni får höra hur den funkar på torsdag då vi har hoppning!

Tandställning idag...

Idag ska jag gå till min tandställningsreglerare, första mötet så idag ska vi bara ta avtryck o.s.v . Men snart åker tandställningen på! gud vad läskigt...


Gammal bild på mina tänder, men en bild så ni får se hur det ser ut i alla fall. Har "Vampyrtänder" och dem ska väck + alla gluggar! :)

Ny design!


Tyckte det var dags för ett designbyte! Blev rätt dålig kvalité då jag sparar i GIF för att få den transparent, men jaja... Det får väl bli en tillfällig design ;) men vad tycks?

Tänkte skriva lite om eftergift.



Kan börja med att förklara ordet Eftergift, ni som hoppar för hopptränare har säkert hört ordet innan och det är att ni ska ge efter på tyglarna genom att hålla fram dem när ni hoppar, men jag tror det heter eftergift eftersom att man ger efter, "giftet". T.ex om du drar i grimskaftet för att få hästen att gå, då när hästen har gjort det du ville uppnå släpper du efter som för att visa att nu är jag nöjd. Då förstår hästen att med att du drar vill du att den ska gå, men om du aldrig släpper efter förstår inte hästen vad du vill få ut av det.

T.ex om man ska backa hästen ifrån marken är en vanlig sak att göra det med "fasmetoden" det är att du börjar att lite lätt bara röra på fingret alltså fas 1. Backar inte hästen kör du fas 2, som är att röra hela handen och låte grimskaftet följa med, backar hästen fortfarande inte (som den inte brukar den första gången man gör det) är det dags för fas 3 som är att du rör hela överarmen med grimskaftet, sedan sista fasen 4 är att du tar med hela armen och lyssnar inte hästen då är det nästan som att skicka hårda stötar för att säga till på skarpen, det kan kännas lite hemskt men det är nästan bra för hästen eftersom att du hjälper den att förstå vad du vill få ut av det och när hästen vet vad det är vad du vill få ut av det kan det vara att den inte orkar utan väntar till steg 4, men då kan det vara bra att motivera lite mer.  IAF :) Direkt när hästen backar ger du efter, du slutar skaka och du bara tar det lugnt kan klappa och berömma. Efter ett tag kan det räcka med fas 1, att du bara skakar lite på fingret då hästen direkt förstår vad du vill ha ut med det. Vissa tycker metoden är dålig, men det är den inte. Det är samma metod som hästar använder tillsammans. Alltså väldigt "Natural". Dock finns det ju andra sätt också ofc ;) .

Det var lite om eftergift :) Vill ni ha mer sånt här?

En dag...

En dag så kommer jag och Fairy vara på toppen av klippan. Vi kommer kanske inte vara bäst, men vi kommer ha tagit oss en lång väg. Varje dag är en ny dag med Fairy. En dag är hon den lata hästen som vägrar göra något du ber henne om, nästa dag är hon den pigga hästen som bara kutar iväg. Men de är det som är det roliga, varje dag är ett nytt äventyr och varje dag är en ny dag.

Vi ska ta oss upp och vi ska komma dit, det lovar jag, 'cause we are never going back.

Från den första bilden på oss två.

Till det här:




Utan dig vet jag inte var jag hade varit, men jag hade i alla fall inte varit stolt över det jag skulle åstakommit...

Everyday is the same, but still different.

Skola, stallet, läxor och sova. Skola, stallet, läxor och sova.
Livet rullar på med stöter på förhinder just nu, vill bara gråta men ändå skratta.

Det bästa i mitt liv som händer nu är även det värsta i mitt liv som händer just nu och jag vet inte om jag ska gråta eller skratta. Ellena och Filippa imorgon i alla fall! Saknat er tjejer!


Rid-bloopers :)

Igår red jag barbacka och med träns, och vi körde lite smått. Här är en liten video :) Julia Eweström som filmat , dock lite dålig kvalite pågrund av ljuset, men det sa hon till mig fast jag sa nejj filma ^^


Pretty obvious.


(c) Klara Berglind

Inget stall idag, Evelina hjälper mig med Fairy. Vi håller på och gör om här hemma så jag behöver vara här, annars kanske mina hyllor hamnar upp och ner eller något... Men har ju haft Fairy hela veckan så idag är ju bara ett litet undantag. Vi körde pjät igår i stallet btw, barbacka! :) superkul och Fairy hade roligt hon med!

so sick and tired of ... everything

det är hemskt mycket grejer skulle vilja göra, men jag orkar inte och har inte tid :( Skolarbete till max just nu och stallet 6h varje dag har det varit nu på lovet. Nu ska jag färga håret iaf. Wish me luck.


aww, gullig och busig jag såg ut i blondt hår, men vilken färg blir det nu.?

If you need me, I'll be in space.


Explains a lot.

Different