Santa is checking out.

julgranen måste ju ut nu ftw,
Tandställning imorgon klockan tio... Vill, men endå inte, det känns så skumt att vid denna tiden imorgon kommer jag ha en ful och äcklig tandställning på mig. Har alltid velat ha en tandställning, men nu när jag ska få det så vill jag inte längre. Dessutom har jag ingen aning om vad för planer min tandreglerare har, för jag vill inte gå runt med två hål i tre år :o berättar mer imorgon!

Believe my words, we're taking over the world



Men förutom det ska jorden även gå under tydligen? Undrar hur det blir med det?..

Monsters under the bed


Skola imorgon, och därför äntligen bild! Dock är det sista lektionen med bild tråkigt nog... Men hoppas på att bli klar med min Luna tavla :3


coolingar vid nappträdet.
vill ha sommar.

Mina älskade skor.



Topp fem ungdomsfilmer!

Är det någon som inte har något att göra och känner för att se på en film, men inte har någon bra hemma? Då kan du titta här :) Alla dessa filmerna finns på youtube och allihopa är svenska!
1. Hip Hip Hora - Här
2. Fucking Åmål - Här
3. I taket lyser stjärnorna - Här
4. ÄlskaMig - Här
5. Fjorton suger - Här
Hoppas ni får en bra filmstund :)

Bantning!

Bra låt ;) så lite bakgrundsmusik medans ni kollar runt på bloggen ;)
Fairy mår mycket bättre nu men hon har fortfarande boxvila. Plus att hon bantar... Fairy är väldigt sur på mig just nu då hon går på svältkost för att gå ner i vikt... Just nu väger hon 350kg, men vi vill ha ner henne iallafall 20 kg till.
Om två veckor ska Fairy antagligen börja tränas och komma igång igen, sedan om sex-sju veckor är det dags att kolla hovarna en sista gång och då kommer hon antagligen vara helt bra.
rätt gammal video :)

Klickerträning del 2 - fortsättning

2. Hästen ska tänka och fundera och frivilligt erbjuda beteendet vi vill se.

Detta är den delen som jag tycker gör hela klickerträningen till klickerträning. Vanlightvis om man ska lära in puss, så sätter väl de flesta en godisbit på munnen och väntar tills hästen kommer dit och då tuggar i sig godisbiten. Men vad gör hästen då? Jo, den tar bara godisen och lär sig att godisen finns vid munnen, inte at det är själva rörelsen som vi belönar.

Men i klickerträning är vi mycket smartare och latare, vi håller t.ex bara en hand i luften eller gör pussljus med munnen och väntar tills hästen reagerar, låter hästen pröva sig fram. Hästen kanske nickar med huvudet och då råkar nudda din mun, då klickar du och ger godis. Även om det bara var en slump, så är det precis så som vi vill ha det. Vi fortsätter ett tag till, och tillslut har hästen förstått att det är upp till huvudet den ska för att få godiset.

Men ibland kanske du inte får den där nicken på första försöket, var tålmodig, du kanske får något annan som du lika bra skulle kunna lära din häst! Släpp alla regler och strunta i alla förväntningarna så kanske du plötsligt har ett helt annat trick, kompromissa med din häst!
Detta är den delen som jag tycker gör hela klickerträningen till klickerträning. Vanligtvis om man ska lära in puss, så sätter väl de flesta en godisbit på munnen och väntar tills hästen kommer dit och då belönar. Men vad gör hästen då? Jo, den tar bara godisen och lär sig att godis finns vid munnen, inte att det är själva rörelsen som är det vi belönar.
Men i klickerträning är vi mycket latare och smartare, vi håller bara upp en hand i luften eller gör pussljud med munnen, tillslut kommer hästen försöka sig på olika saker. Den kanske nickar med huvudet och då råkar snudda vid din mun, då klickar du och ger godis. Även om det bara var en slump, så är det precis så som vi vill ha det. Vi fortsätter så ett tag och tillslut har hästen förstått att det är upp till huvudet jag ska för att få godis.
Men ibland kanske du inte får den där nicken på första försöket, var tålmodig, du kanske får något annat som du lika bra skulle kunna lära din häst! Släpp alla regler och strunta i förväntningarna så kanske du har ett helt annat trick helt plötsligt, kompromissa med din häst!



Snabb titt på bloggen

Imorgon ska jag ha redovisning på franska.. om testraler. Vi skulle ha om ett djur, därför är jag lite fundersam över vad min fransklärare säger om mina testraler hehe...
^ det kommer jag säga till min fransklärare och mina klasskamrater om de säger att Testraler inte finns på riktigt...

Inget kul idag

Inget kul idag, ska snart till stallet, bara mocka och så eftersom att hon är halt, men mocka.. måste göras ändå ;) Men så länge -


Nu är det bara tre dagar tills veterinären ska få kolla på hur Fairy har blivit bättre! Swoooosh Swooosh! :) <3

Haltis...

Fairy har varit halt nu ett tag som ni som följer bloggen kanske vet, men vi har varit hos veterinären och förhoppningsvis så får vi börja sätta igång henne med longering på torsdag sa veterinären.

Men longering betyder väl att jag lika bra kan köra lite Natural Horsemanship och klickerträna henne? Har i alla fall massor med grejer jag vill pröva.. Aja, nu får vi se hur detta blir och om det inte blir bra... då får vi lösa det och se hur det blir...
I'm never going down, I'm never giving up, I'm never going to leave so put your hands up.
En bild på Fairy och mej när Fairy var både tjockare och hade mindre päls än hon har nu :)
Tjockis ;)

Ponnyakuten

Då är det dax för ponnyakuten nu då, swoshaa!! :D
Det är en av höjdpunkterna i veckan, önskar dock att man kunde se allihopa på raken eller att de i allafall var en timme långa och inte bara trettio minuter.
globen :)


Howrse?

Någon mer som spelar på Howrse? Annars anmäl er här : Howrse
Och om ni spelar så lägg till mig som vän :) Jag heter FarAway !
Min favorit häst är:
visst är hon fin ? haha :)

Klickerträning del 2

Det är fyra delar i klickerträning som kännetecknar sättet vi tränar på.

1. Vi fokuserar på det som är bra och ignorerar det som är dåligt.
2. Hästen ska tänka och fundera och frivilligt erbjuda beteendet vi vill uppnå.
3. Användande av en förstärkare som visar innan belöningen är påväg.
4. Vi fokuserar på det vi kan se.


Vi fokuserar på det som är bra och ignorerar det som är dåligt.
När man klickertränar så fokuserar man inte särskilt mycket på att visa när hästen gör fel utan fokuserar bara på det bra. Men när hästen gör fel eller gör något dåligt t.ex nafsar vad ska man göra då? Isåfall kan du välja att stå framför hästen och t.ex håll en näve med godis, en nafsig häst kommer antagligen börja nafsa på handen men det ska du bara strunta i ifall det inte går över till att hästen börjar bita, då får du säga ifrån men annars står du bara där och ignorerar hästen. Tills hästen kollar bort! När hästen kollar bort klickar du och då ger du hästen godiset. Då kommer hästen börja fundera, den fick godiset när den kollade bort och inte när den nafsade, alltså är det mycket bättre för hästen att kolla bort. Till en början kommer hästen antagligen inte riktigt förstå men efter 3-6 gånger kommer hästen börja förstå.

How beauteful can you be? You're no less than fucking perfect to me.
Gammal bild från början av 2011.


Spårlöst försvunnen!

Mobilnappad!
Igår runt 19.20-20.00 blev min telefon mobilnappad av någon i stallet. Ring 076.. nej vänta det går ju inte :'/
aja, hittar ni en mobil liggandes någonstans var god ta hand om den och kontakta mig!
Nej, skämt åsido, men saknar min mobil enormt mycket! Hur kan den bara försvinna sådär?
känner mig enormt slarvig...



Om klickerträning Del 1

Klickerträning är en metod som används för delfiner, hundar, katter men även hästar och andra djur. Ideén är att få djuren att tänka och själva fundera ut vad ägaren vill att de ska göra.
Varför klickern?
Klickern fungerar som en kamera, t.ex så vill du lära hästen puss och då klickar du när hästen nuddar din mun och då förstår hästen att det är just då den gjorde rätt och inte när den t.ex tog ett steg bakåt efteråt. Men klicker är såklart inte ett måste, men det är ett av redskapen jag har ibland när jag tränar. Särskilt i början när jag ska lära in trick.
Klicker går att köpa på bland annat hööks för ca 69 kr. De finns oftast vid hundavdelningen, fråga annars vid kassan.


Bild från globen. Lorenzo och hans skimmelston.

Fairy kan bland annat : skänkelvikning, puss, gå ut på volten, backa, slänga upp mig m.m

Vetrinären

På tisdag blir det att åka till vetrinären med Fairy...
Hon är försäkrad så vi kommer göra allt för att få henne att må bra, det får ta den tid det tar. Dock är detta ett väldigt stort hinder för oss mot att komma till göteborg, vi som precis fått upp flytet! :( Men snart är vi väl på gång igen, hoppas det blir tidigare än när jag ska praoa i stallet i alla fall, vecka 12-13 om nio veckor från och med nu då.
Bli frisk nu gumman <3

Partyshot dumbledore!

Tumblr_lppcahjqrs1qjn3j2o1_1280_large
haha :)
bjuder på denna bilden på mig ... haha :)

Min helg

Inte så mycket denna gången, men det är bara skönt ;)

Alltid när jag är ensam hemma:


Jag har historier men ingen kommer tro mig

om hur jag följer den vita kaninen långt ner i boet.

Mina nyårslöften.

Men viktigast : Må bra.

Uppvisning

Från min och Fairy's uppvisning på fenix park!
Sanna Lindes bild

Vart tog lovet vägen?

Har massor att göra nu sista dagen innan skolan, måste verkligen kämpa mer denna terminen!
Fairy har dock blivit halt nu igen, vad är det egentligen med henne och hagar? Red henne i förrgår och hon gick jätte fint och hade inga problem med benen, sedan tar personalen ut henne i hagen och när de ska ta in henne så vill hon inte ens gå på ett ben! Fy, det försvinner ju aldrig! Verkar som om det inte blir någon dressyrtävling på ett tag till, och absolut ingen hoppning förräns om ett låångt tag.
Det jobbigaste med att ha dig, det är alla dagarna utan dig <3

tjäna pengar på din blogg?

Här är en hemsida där man faktiskt kan tjäna rätt mycket pengar! På vissa grejer 70kr per klick! Anmäl er vettja! :)
ADsettings.com

Dagen!

Ellena sov över här hemma hos mig igår till idag. Det var egentligen meningen att jag skulle tävla dressyr idag, men kände inte riktigt att jag och Fairy var i form så vi väntar tills nästa tävling! Här kommer lite bilder ifrån vår övernattning!

Heheh...

Jag vet att jag sa att jag var tillbaka förra gången, men denna gången, då menar jag det :)