Eat you alive

Kom nyss hem från licenstagning i helsingborg, ni får underhålla er med denna videon!

Vad tycker ni?


Fina sötnosen

Idag var Fire jättefin att rida :) Hon var fortfarande stressad efter galopptävlingen (hon brukar vara lite uppstressad ett tag efteråt) men hon var jättefin, särkskilt i galoppen!
 
Igår sov jag över hemma hos Madicken, utan godis! Det var helt otroligt och vi klarade det. I vanliga fall brukar det se ut ungefär såhär: (och självklart med ett avsnitt av ghostwhisperer i bakgrunden)
 

Gårdagen

Jag red inte Fire igår eftersom att hon ska ta det lugnt nu ett tag. Jag ska rida henne idag och vara extra uppmärksam över hennes vikt, Kris tycker nämligen att hon har gått ner för mycket i vikt. Jag kan inte direkt hålla med henne då jag tycker att hon är i helt perfekt hull. Revbenen syns inte men går att känna om man drar handen över dem och trycker. Vi får väl se. På måndag kommer hovslagaren och på tisdag ska vi till veterinären.
Höstlov nästa vecka, woop woop!
Detta var gårdagens outfit, dagen då jag pownade provet!

PROVET GICK:

När mina vänner svarade hur provet gick svarade jag:
http://25.media.tumblr.com/tumblr_matmh585fS1r67xm4o2_500.gif
Imorgon är det dags för två nya prov, hehe wish me luck. Snälla.
 

Dags för No-prov

Jag känner mig så INTE redo för detta testet... Detta kommer att vara jag:
 
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/26735031.jpgimagehttp://24.media.tumblr.com/tumblr_lvswzqUjZt1qixfalo1_250.gifhttp://24.media.tumblr.com/tumblr_lvswzqUjZt1qixfalo2_250.gif
 
Tonight  I will be like this: image

Ny favvolåt

Hörde refrängen på radio, hade ingen aning om vilken låt det var men jag var tvungen att ta reda på det!
Så man kan ju säga att jag har gjort allt arbete åt er ;) You're welcome!

You can be a champion

~You could be the hero ~ You could get the gold ~
Breaking all the records that thought never could be broke
Foto: Madicken Skansjö

Prov, test och uppgifter

Jag har så j*vla mycket prov och uppgifter just nu. Det är galet hur skolan tror att man ska kunna få acceptabla resultat på proven och dessutom kunna ha ett privatliv. Grejen är ju det att jag vill kunna ta hand om skolan, ha ett privatliv och kunna vara ute i stallet så länge som möjligt. Detta skapar en obalans, jag gör av med mer tid än  vad jag egentligen har...

Just nu blir allt lidande (speciellt skolan skulle jag väl säga). Stallet är den biten som jag försöker klara av bäst, jag behöver inte ens försöka, efter tre år med häst och 11 år som ryttare så är det av ren reflex som jag tar på mig ridbyxorna och stalltröjan och går till bussen. De dagarna (dagen, tisdag) som jag inte är i stallet känns som om jag har en ledig dag ungefär som studiedag. Enda grejen är väl det faktum att jag fortfarande går i skolan på de dagarna, men det tänker jag inte på.

Att inte åka till stallet och vara där sparar så mycket tid, jag förstår inte hur man kan klaga på prov, test, diagnoser m.m, om man inte har häst. Planera är allt jag säger, eller ta fingret ur röven och gör något med ditt liv. Ni har all tid i världen, ta vara på den. Time is precious, waste it wisely.
 
 

Galopptävling ftw!

Vi kom trea idag på galopptävlingen, 1:an var engelsktfullblod så ingen chans att slå den ponnyn och jockeyn på 2:an hade licens och allt så jag är glad att vi kom där vi gjorde :) Helt fantastisk är den ponnyn, om hon inte gjorde slut på krutet i början så hade vi defenitivt kunnat komma i alla fall tvåa :) Längre text kommer senare eller imorgon med fler bilder!
 

Ny sadel

PFIFF GOTTHARDT!
Äntligen ny sadel, hade velat ha en brun men det hade nog inte passat Fire särskilt bra.
Ny sadel, omg känns bra nu :)


Nellie Berntsson, Josefine och Josäfin

Via Josäfins inlägg hittade jag till Josefins inlägg och därifrån till Nellies inlägg.
 
Jag tycker att ni borde kika på dem, börja från vänster till höger (först nellies och sist josäfines).
Detta är en bra diskussion tycker jag och i detta fallet är jag definitivt på Josä/efinarnas sida!
Vad tycker ni om saken?

Gymkhanatrams i stallet

Jag, Johanna, Vanessa och Julia L körde gymkhana i söndags! Det var superkul! Vi kom inte överens om vem som vann eftersom att vi bytte hästar och bytte lag hela tiden men det är ju lika bra att alla vann. Fire verkade tycka att det var jätteroligt. I tisdags hade Evelina henne och jag red henne lite i lilla ridhuset igår.
 
 

Dyr ponny!

Igår var ponnyn verkligen dyr! Hon gick finfint och jag börjar verkligen märka hur hon har förbättrats på flertal grejer! Jag rider henne numera på tredelat vanligt bett, hon är lättare i munnen så jag tror att jag kommer fortsätta med det men kanske switcha lite med äpplebettet då och mestadels för att känna skillnaden!

Bild från motivationshoppningen med Fire :)<3

Helgens dressyrtävling

I helgen dressyrtävlade jag för första gången, Fire dressyrtävlade för första gången och vi som ekipage dressyrtävlade för första gången! Jag hade inte för höga förväntningar så jag är rätt nöjd med hur det gick. I början ville Fire inte gå fram till domarna utan körde sin lilla "backasåslipperjaggöranågot" men vi var snart påväg igen och jag klandrar inte henne, att hon ska gå iväg mot ett bord längst bort i ridhuset medans tio andra hästar går i nedre delen av ridhuset. Annars så gick det hyffsat bra, förutom att hon var rätt stressad och bröt ut från den ena volten. Men vi hoppade åtminstonde inte över staketen!

Vi var åtminstonde snyggast!

Jag är med och tävlar!

Varför inte?

Galoppträning

Igår galopptränade vi på stora banan! Fire vad väldigt taggad men det slutade med att hon faktiskt var väldigt kontrollerbar! Vi red två varv, först travade vi och och fattade galopp efter kurvan sedan saktade vi av och efter det fattade vi galopp osv. Det gick faktiskt jätte bra, men jag måste snart betsla upp henne åtminstonde till tredelat vanligt bett, eller något lite starkare äpplebett.

Duktig var hon som vanligt och nu sitter jag här med träningsverk i både ben och rygg!
Foto: Olivia Dobos

Softar i skolan

Softar på skolans nya konstiga gröna kulle, mysigt är det i alla fall i solskenet :)
I eftermiddag blir det hoppning, hoppas det går bra! Igår var Fire lite stel, särskilt i vänstra sidan men bara lite mindre i den högra sidan.
 
Det var ju tänkt att vi skulle vara med på dressyrtävlingen på söndag, men isf måste hon bli mindre stel. Så hoppning imorgon och efter det blir det lösgörande övningar! Om jag så måste rida i två timmar bara i skritt för att få henne lösgjord åtminstonde i den gångarten så får det väl bli så!
 
 
 
 

Börja blogga igen?

Jag funderar på att börja blogga seriöst igen, är det något särskilt ni vill att jag ska skriva om eller ändra på? Hur många inlägg om dagen vill ni ha? Runt vilka tider kikar ni in här?
 
Kommentera så att jag kan börja blogga igen!