Subscribe?

 
Hoppas ni har ett bra sommarlov, subscribe och like? :)

På ridläger

Som sagt så är jag just nu på ridläger med Julia med flera, lilla Fire är med och det ska bli superkul :) Har dock glömt lite grejer men jag klarar mig hehe, kom ju på att jag skulle åka dit i lördags och nu idag (måndag)så befinner jag mig faktiskt här. Denna veckan händer det inte särskilt mycket på bloggen, dock ett och annat tidsinställt inlägg på g. Någon videoblogg också kanske?
 

I'm your barricade ♥

Nu är jag på ridlägret, härifrån kan jag inte blogga så tidsinställda inlägg it is! Här har ni en video som jag gjorde igår! ♥

Köpt nytt shabrak.

Nu har jag påbörjat MCR- outfiten. Idag köpte jag detta shabraket som blir bra nu när vi ska iväg på ridläger. Jag var tvungen att köpa i storlek Full, då det inte fanns i mindre storlek plus att mitt shabrak i strl Cob är för litet! Aja, det blev bra, kanske något stort men det funkar absolut :)
Det är dessutom mycket snyggare i verkligheten, plus att det är marinblått ;)

Hoppning idag!

Idag så hoppade vi lite i paddocken, supermysigt! Fire var lite trött, vilket var lite tråkigt men det gick bättre än förra hoppträningen :) Dock min sits asså, vad ska jag göra åt den? Åker på ridläger nu på måndag så då blir det hårdträning i dressyr, hoppning och galopp!!
 
Några tips på hur jag ska göra med min sits?
 

Great song

Lyssna och njut <3


Hejmittnamnärklaraochjagärhosjuliajustnu

Hejhej, jag vet inte riktigt när jag bloggade senast men det var väl ett tag sedan, jag och Julia släppte våra hästar i lilla ridhuset och lät dem hoppa över polisens avspärrningstrådar. Fire var inte särskilt rädd för dem jämfört med Gandalf då jag och Fire tränade på det igår. Just nu pratas det om att jag ska få följa med Julia på ridläger nu på måndag, hoppas :)
 

Safe and Sound

En video som jag gjorde med failfilmer från i söndags :) Enjoy!
Om du vill se fler framtida filmer så borde du kolla in vårt youtubeaccount, DifferentHorse


Failbild från idag!

Vi tränade lite markövningar idag, mycket balans och träning i galoppen. Vi kom över dessa galoppbomarna ett par gånger felfritt och jag ville träna på min balans så jag bestämde mig för att testa sträcka ut armarna, Fire hade dock andra planer...

Hon ökade direkt och snubblade lite på en bom och detta blev då resultatet på sista bommen, en Fia som tycker att det är superkul och jag som kämpar för att få tag i tyglarna igen haha :) Men kul var det för även mig!


Outfit med Mcr's bilder.


Hur ser det ut utanför Fire's box?

Ungefär såhär!


1.
Eskadron benskydd - Detta är hennes benskydd, de är dock mycket renare för tillfället.
2. Ett tukost spö - som kommer att passa perfekt till hennes turkosa Scapa och Lamicell shabrak! Detta använder jag knappt, det bara finns i min hand ifall det skulle behövas då hon brukar bli rätt slö i slutet på ridpasset.
3. Haggrimma och kjedjegrimskaft - Grimman har hon på sig i hagen och grimskaftet har hon eftersom att det är ett måste när stallpersonalen släpper ut hästarna.
4. Boxskylt - Hennes namn "Fia Jansson" och hennes smeknamn Firebolt/Fire.
5. Höpåsar från Horze - Röda höpåsar till hennes hö, morgon, lunch och kväll.
6. Eskadrongrimma - Super snygg rosa eskadrongrimma som hon har på sig när hon står ute i gången eller ska på promenader osv.
7. Borstar och mathink - Här har jag de borstarna som jag använder mest och i hinken så blandar jag Fire's mineraler och kornkross.



Uteritt med Julia

Idag red jag och Julia ut, det var väl roligt! Först så red vi ut genom grinden där två äldre män satt bredvid, de skrämde slag på hästarna! Men, tillslut så kom vi förbi dem men då var det dags för problem två, bron. Jag fick tillslut leda över Fia och Gandalf följde då efter, och då var vi äntligen vid terrängbanan.

Vi skrittade först runt tre varv tills vi kände att hästarna kände sig säkra och då började vi trava. Vi travade två varv och sedan galopperade vi två varv. Efter det så bytte vi varv och gjorde likadant i det varvet. Jag red först, då Fire galopperade mycket snabbare än Gandalf, dessutom så sprang Gandalf ut i det höga gräset ett par gånger och stegrade. Men det hela gick bra och var super kul!

En sak som jag tycker om med Fire är att hon vet när hon ska busa och när hon inte ska göra det! Hon busar helt lagom mycket och ökar när det är okej att hon gör det. Gullunge <3


Byta bett?

Jag funderar på att byta bett på Fire (Fia, men jag har börjat kalla henne Fire, som om man säger Fia på engelska :D), eller i alla fall pröva på lite fler. Det hon har nu är ett tredelat gummibett med bettskivor vilket är väldigt mjukt och det funkar väldigt bra på henne, men jag skulle gärna vilja testa hur hon är på andra bett. Dessa är de som jag tänkt pröva;


1. Fullcheek Apple Mouth - Detta är väl ungefär som det jag har nu förutom det att det är fullcheek, vilket gör att jag inte behöver

2. D-ringsbett Horsepower - Detta skulle jag vilja pröva på Fire då jag vill se hur hon svarar på kopparrullen,
och hur hon blir med det extra suget som de brukar få. Dessutom, är det intressant att se hur hon är med fasta ringar/d-ringar.

3. Bett Baucher Horsepower - Detta är jag väldigt osäker på, det har en liten hängstavseffekt, är rätt smalt, är endast två-delat och har fasta ringar. Jag tror att detta skulle vara en lite väl stor förändring för henne just nu så jag tror att det för vänta ett tag...

Skolavslutning

Änligen så var det dags för skolavslutning, dagen som jag har väntat i två terminer på. Fick betygen idag också, jag är rätt nöjd. Det är ett par ämnen jag ska höja mig i nästa år men mina 16 betyg är alla C eller över, vilket jag är väldigt nöjd över. Nästa år så ska alla B:n bli A:n och alla C:n bli B:n om inte A:n... Love to summer anyway, nu ska det inte oroas för betygen!


Vad gör jag i stallet varje dag?

Jag fick en fråga av Sandra där hon frågade vad jag gör i stallet varje dag, så jag tänkte svara på den frågan :)
Jag har ett par punkter som jag göra varje(/nästintill varje) dag. De kommer dock i olika ordning då och då :)

* Ridning- Fia rids varje dag förutom att jag tar det lugnt en dag i veckan med fortfarande ridning :)
* Jag mockar hennes box och fyller på med halm :)
* Fyller på hennes vatten, då hon smutsar ner det helt så får jag tömma hennes två vattenspannar varje dag och fylla på med fyra vattenkannor.
* Jag gör höpåsar och fyller på, Fia äter hö och därför måste jag ha egna påsar då hon inte får likadant som de andra hästarna.
* Jag ger henne egen kornkross och fodertillskott, då jag inte vill ge henne pellets eller annan kraft som de andra hästarna får.
* Jag hänger in hennes hönät som hon får på kvällen.


Detta betyder att jag tidigast kan åka ifrån stallet klockan 20.00 på vardagar, men eftersom att hästarna får kvällsmaten då så blir det oftast inte förrän 20.23, och då är jag hemma 21.00! Pga detta så är det svårt att hinna med läxor, men som tur är så görs det snabbt på kvällarna :)


Togheter, ily


Fia ~ aka Fire

Jag har börjat kalla Fia för Fire eftersom att jag tänker på Firebolt när jag ser henne! Jag har alltid velat ha en häst som heter Firebolt så Fia får kallas för det helt enkelt!


Lätt träning

Fia har fått vila igår så hon var lite stel idag. Vi red i paddocken och gjorde lite övningar med ökningar och att korta steget. Vi gjorde några galoppombyten, men jag krävde inte särskilt mycket av henne. Imorgon så tänkte jag försöka att rida två korta pass, först en gång på morgonen och sedan en gång på kvällen.

Jag ska dessutom fixa hålen i stigläderna, de är rätt långa och jag får inte det stödet som jag behöver för mina skänklar och då åker mina tår utåt. I sommar på Falsterbo Horse Show så ska jag försöka köpa blå/vita soft-up stigbyglar, jag hoppas på att de kommer ge bra stöd, de stigbyglarna jag har nu är väldigt stora.


Gullig bild på Fia <3

Märken all the way. (<-swenglish nu på nationaldagen!)

Fia är så söt i hennes eskadron grimma! Hon har även eskadron-benskydd fram och whitaker-shabrak (det som är för litet). Imorgon ska det köpas vitaminer till Fia och lite ny hovolja. Ett nytt shabrak hänger nog också med hem...


Såhär ser vi ut.

Ja, detta är väl de första bilderna ni får på Fia, visst är hon fin? :) Vi är inget dressyrteam direkt men hoppning och galopp är väl det vi ska satsa på. Dagens ilands-problem är att nästintill inget av mina shabrak passar henne, endast John Whitaker-shabraket ville sitta någorlunda (egentligen för litet). Det finns inte mycket att göra förutom att köpa nya shabrak! Vi i övermorgon så köper jag nog ett turkost shabrak ifrån hööks och efter det så blir det märkes shabrak ;)



Ja, bilderna är mörka, men det var Emey som fotade och de var helt svarta innan jag redigerade dem...
jäklar vilken stolsits jag hade, aja det var Emelie och Emely's fel, de höll på och skulle fixa mina fötter hela tiden, de är gjorda så!