Till Fia!

Då Fia är en skäck så är det helt nya färger som gäller för henne... Misstänker att hon kommer att passa grymt bra i blå och brun så därför gjorde jag iordning lite saker som jag måste köpa till henne så småningom :) Soft up stigbyglarna ska jag se om jag kan hitta på falsterbo och annars så ska jag köpa resten från internet!


Jag gjorde denna i "Remby", det var ett bra och enkelt program men det gick inte att ställa in hur stor bilden skulle bli... Detta programmet kommer jag kanske att använda någon enstaka gång till, men annars håller jag mig till Gimp (och photoshop fast nu har jag inte det längre då *några* slarvade bort min CD så jag kan inte ladda ner det nu när jag har en annan dator...)

Morsdag, vi har vunnit!

Idag är det morsdag och jag ligger fortfarande i sängen och har ingenting till mamma... Men hade tänkt köpa något idag, men jag hade även tänkt städa mitt rum så hon blir lite glad! Men först måste jag till stallet och dela ut min reklam. På tisdag är det hemkunskapsprov, på fredag engelskprov. Efter det är det bara sexualkunskapsprov och kommunprov kvar innan vi slutar, vad jag vet i alla fall.

Dessutom så vann vi ESC igår, bara så ni vet.. Det står inte alls över hela facebook, men ni som inte visste ni vet nu i alla fall! Ja men nu måste jag börja komma igång, massvis med grejer att göra som sagt!

 

7 dagar kvar tills Fia kommer <3

Nästa söndag smäller det!

Nästa söndag så kommer Fia! Längtar som in i bomben, det kommer bli så grymt kul när hon kommer hit!

Men så länge... Ni vet när man sitter och pratar med en kompis på lektionstid och inte har någon bok uppe, så kommer plötsligt läraren in... Är det bara jag som direkt drar till mig en bok från någon eller försöker låtsas att hjälpa min kompis?

Känner mig lite såhär

Tumblr_m3gu4rvzll1qjb9q3o1_500_large


Prov

Vill bara förklara lite mer ang den dåliga uppdateringen, idag var det matteprov, imorgon är det hemkunskapsprov, på onsdag är det dystopi-inlämning, på torsdag är det satsdelsprov. Som ni förstår så är det nästan ingen lugn dag nu i veckan. Hoppas ni har det bra i alla fall, jag kommer att titta in här lite då och då så håll utkik!

Finns det någon särskilt som ni vill att jag ska skriva om? :)


Vann förra gången .. Men man kan ju inte vinna varje gång!(?)
Den hästen jag vann min första hopptävling med, Billy. Ush, om jag bara hade fått så hade jag eldat upp det där pessoabettet.

Inte ett moln, så långt ögat kan nå.

Idag var det super väder! Kom till stallet vid tvåtiden och skrittade ut en liten runda med Fairy, det slutade dock med att jag hoppade av och promenerade hem... Men sedan fick Fairy sina bakhovar (ÄNTLIGEN) fixade och som jag trodde så hade hon en liten röta där som han öppnade upp, smetade på lite tjära så nu är det bara att vänta på att det blir bättre!

Hjälpte sedan Julia med att löshoppa Milona, var superkul! Hon kom upp i 1,05 m innan vi kände att det började bli lite väl högt. Efteråt så tog jag och Julia en kort promenad med våra pollar och det var mysigt i solskenet! Nu ska jag strax dra till Ellena så vi hörs väl imorgon!

Some information!

Jag bloggar inte nu som ni antagligen har märkt, detta beror på att jag vill vänta tills den nya ponnyn kommer till mig. Har jag inte berättat? Fia är ett D-ponnysto på 7 år som jag har köpt. Hon kommer den 3 juni till oss! Jag längtar redan, hon var jätte härlig att rida och jag tror att vi kommer ha det jätte bra ihop. Jag kommer att lägga upp lite inlägg då och då men den riktiga uppdateringen börjar inte förrän 3 juni!



Soldier on the outside


Hos Julia Eweström

Nu är jag antagligen hemma hos eller på väg till Julia Eweström. Ikväll så blir det godis, sims, cupcakes, hästletande och vem vet! Dock så ska jag iväg imorgon klockan 10.00 till mina kusiner... Gud vad lång denna helgen känns! Nästa vecka så är vi dessutom lediga torsdag, fredag!

Jag älskar gifs, ni har kanske märkt det?


Jag och Julia när vi ser en gullig ponny på hästnet. (Jag är den smala)

Tävling hos teamjumpers.se

http://teamjumpers.se/?p=191


Jag brukar som sagt inte vara med på tävlingar... Men äsh, vad har jag att förlora på det? Fin blogg som anordnar tävlingen dessutom, kolla in den!

Hur du får bättre kvalité på bilderna.

Ett tips för att få bättre kvalité på era bilder är att istället för att förminska era bilder här på blogg.se så förminskar ni bilderna någonannanstans. T.ex i photoshop, gimp eller på picmonkey. Bilderna här nedanför är exempel på hur mycket bättre kvalité det blir ifall du fixar bilderna först. Visst det tar längre tid, men damn vad bilderna blir snyggare. Jag använder mig av picmonkey när jag ändrar bildstorleken men jag redigerar i gimp (mitt photoshop funkar ej längre). Jag har en bestämd storlek som jag har på alla bilderna, 700px bred, och det är till den storleken som jag ändrar.

När du sedan lägger upp bilden på blogg.se så kan ladda upp bilden antingen som 700px bredd eller 1000px. Det ska tydligen bli ännu bättre kvalité ifall man laddar upp bilden i 1000px, men jag har inte märkt någon skillnad!

De övre bilderna är de som är redigerade.



^ Redigerad och ändrad storlek till 700px, sedan uppladdad som 1000px på blogg.se


Redigerad men ej ändrad storlek.


Varken redigerad eller ändrad storlek.


Redigerad och ändrad storlek


Varken redigerad eller ändrad storlek.

The Mysterious Box Of Unknowness

Som ni kanske märkt så har jag varit rätt mystisk nu ett tag ha-ha! Det beror på att jag håller på och provrider lite ponnysar! Denna här nedanför är just nu min favorit. Han var den lite grövre typen och var väl inte direkt någon dressyrponny, dessutom så hade han inte hört talas om att gå på tygel och han gick med huvudet i vädret hela tiden med både mig och ägaren. Dock så var han riktigt duktig på att hoppa och han känns lite som en utmaning!

Ps! Jag kom nyss på att jag lär behöva möblera om här på bloggen sedan.. Jag har ju inte ens någon träningskategori! Jaja, det får bli när den nya ponnyn kommer!



See ya soon!

Nu ska jag ut på äventyr, kanske blir det inte som man tänkt? Men i vilket fall som helst så kommer jag snart vara många tusen fattigare. Kanske positivt, kanske negativt? Just nu har jag ingen aning om hur det går så jag är minst lika ovetande som ni är...


Pink and purple

Jag antar att det inte bara är jag som tycker att lila och rosa passar bra ihop? Jag tycker att de färgerna är så hemskt snygga ihop och jag brukar ofta kombinera dem när jag tar på mig kläder i vardagen, dock så har jag aldrig testat det på hästen! Men nu när jag tänkt på det så kan det bli riktigt snyggt! Denna outfiten måste jag verkligen införskaffa!


En anledning till att jag vill ha ett eget stuteri...

Tänk att ha plats för alla dessa, dessutom gör det inget att vissa är B-ponnyer då det alltid finns någon som kan träna dem... I love my future. Stuteri, tävlinsstall, ridläger, inackordering med mycket mera! Frågan är dock vilket gymnasium jag ska gå på för att kunna förverkliga detta, kanske någon ekonomilinje? Naturvetenskap?
Vad tror ni?


Ingen kan väl missa att jag har en förkärlek för skimlar?
Härlig welsh valack. Hästar säljes
Mycket lovande ungponny. Hästar säljes
Min underbara ponny. Hästar säljes
Miniatyrhingst. Hästar säljesGångartsponny!. Hästar säljes


It's called spring you stupid summer!




Canon Eos 450d

Idag vart det självklart skola
och det var dessutom sjävklart prov! Provet i franska gick väl hyffsat, helt okej faktiskt. Glömde dock såklart lite saker. Men sedan fick vi våra uppsatser tillbaka, betygsatta. Gissa vad det stod? Jo, A. Kan väl säga att jag är nöjd nu då? :)

Ska snart åka till södervärn och prata med banken, snart lär jag ju behöva massor av pengar ;)

Fairy med den nya grimman på


Bild på Fairy med den nya grimman.




Fairy var väldigt pigg och ville inte stå stilla så jag filmade henne istället! Det blev mycket bättre på det viset och ni gillar ju när jag videobloggar och ber om filmer hela tiden :P Förresten, ledsen för att jag inte bloggade igår men det var So-prov idag och vi har franskprov imorgon. På måndag nästa vecka har vi franskprov och hemkunskapsprov m.m så det är rätt stressigt just nu. Men så länge som ni kommenterar så ska jag blogga, och desstu fler kommentarer desstu fler inlägg blir det för er!

Tävling hos Johannagrant.se!


Det är inte ofta som jag lägger upp sånt här men detta täcket är verkligen "To die for". Självklart så är jag därför nu med och tävlar om det!

Skulle vara så j*vla snyggt på min nya ponny...

We are young, we are free!



Video ifrån nu i helgen. Hästarna och ryttarna är jag, Fairy, Julia, Milona, Emely och Zättan. Videon skulle kommit upp igår, dock så tog den längre tid att ladda upp än väntat, så jag somnade...

Nyss kommit hem och ska till stallet om en timme. Ses då!

Utvärdering - Lågprisgrimma från hööks.


Bild fotad med mobilens repiga kamera.

Jag köpte en ny grimma till Fairy
i förrgår som en lite försen födelsedagspresent (m.m), och den var väldigt intressant enligt mig så därför tänkte jag göra en utvärdering på den!

Pris: F A I R Y ( 5 av 5 )
59 kr för en grimma som ser ut att kosta minst 100 kr är inte dåligt... Snyggt jobbat Hööks!

Utseende: F A I R Y ( 4 av 5 )
Den var väldigt snygg för att vara så billig som den faktiskt var! Dock så var det lite opraktiskt att stora delar av grimman var vit och det blir ju därför lätt smutsigt, så jag använder den som haggrimma. Den kanske är mer gjord för att ha med på tävlingar men jag tyckte at den var lite för billig för det.

Passform: F A I R Y ( 3 av 5 )
Då Fairy har väldigt litet huvud så brukar de flesta grimmorna åka av, detsamma hände med den här. Dock misstänker jag att jag hade den för löst så jag spände den ett hål nu. Fairy har väldigt små öron, men ännu mindre mule. Dock så tyckte jag att grimman satt lite för tajt om nosryggen och skulle föredra ifall det fanns ett extra spänne för bättre passform, dock så kanske det är för mycket att be för när det håller denna låga prisklass.

Kvalité: F A I R Y ( 4 av 5 )
Väldigt fin kvalité och jag gillar att det är finare material vid nacken och vid nosryggen. Hade dock gillat ifall det var i läder istället för syntetmaterial. Ser och känns helt klart dyrare än vad den egentligen är.

Allt som allt: F A I R Y ( 4 av 5 )
Snygg och billig grimma för en mindre peng. Dock inte riktigt något som jag skulle släpa med på tävling. Finns helt klart en del förbättringar att göra men annars är grimman helt klart godkänd, särskild till det låga priset då man inte kan be om så mycket för det lilla priset. Jag tycker dock att de skulle kunna göra en liknande grimma för något högre pris med ett par förbättringar i, t.ex med läder vid nacken och nosryggen.

Sammanlagt: 22/25

Tycker ni att detta var kul? Borde jag göra fler utvärderingar på saker som jag har?

Ponnysanning



Såg att Ponnysanning länkade mig! Dock så är jag ju inte hans förra ägare utan min häst stod i samma stall som honom, men de missförstod nog när jag skrev det. Ingen större skada skedd i alla fall.

Duschade Fairy igår, hon blev helt galen. Sprang runt i stallgången och när jag släppte henne i boxen så rullade hon sig säkert tio gånger. Slängde på henne täcket och då stod hon äntligen still. Knasig ponny det där!