We should all live in that world

http://25.media.tumblr.com/tumblr_ly2r9rqioX1qd6sgco1_250.gifhttp://25.media.tumblr.com/tumblr_ly2r9rqioX1qd6sgco2_250.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_ly2r9rqioX1qd6sgco3_250.gifhttp://24.media.tumblr.com/tumblr_ly2r9rqioX1qd6sgco4_250.gif

Dagens ridpass

I början av passet var jag grymt irriterad på min lilla busponny eftersom att hon hade vägrat att stå stilla när jag skulle sadla henne och hon kom på att man kan gå runt med rumpan även om man står uppbunden i gången *suck*... Men det gick åtminstonde väldigt bra i slutet av ridpasset, hon har nog aldrig gått finare i galoppen!
 
Kändes grymt konstigt att rida i ridskor efter att ha ridit i mina ridstövlar (som förövrigt är sönder i knapparna)  varje dag i ett par månader.
 
Nu ska jag börja med mina "borden", fast först ska jag göra ett tisinställt inlägg till- bara för att jag älskar er så mycket.
 

Vad borde du egentligen göra?

Just like a shoe

 
Bara för att jag älskar citatet <3
                         
 

Dags att sova!

Nu är det dags att sova efter en väldigt chill dag! Som ni kanske har märkt så har jag en ny header, den är dock bara tillfällig!

Imorgon börjar jag tidigt och efter skolan åker jag direkt till stallet. Det blir väl att rida lite i ridhuset så att hon är trött till i övermorgon då det är hoppning! ( jag vill inte ha en allt för speedad ponny.. )


it's hard to let you know, when you've already let me go.

 

Girl Gamers

Är det bara jag eller är det fler tjejer som börjar spela datorspel nuförtiden? Det är självklart fortfarande inte lika många tjejer som killar som spelar men antalet tjejer som spelar (eller åtminstonde som kallar sig själva för "gamers") börjar öka, i alla fall i min umgängeskrets. Killar runt omkring mig svarar olika på detta, vissa killar tycker att det är grymt coolt, vissa finner det t.o.m upphetsande, vissa försvarar sig själva med att säga att alla tjejer suger på datorspel och vissa killar tycker att det inte spelar någon roll, spelare som spelare liksom.

Jag börjar irritera mig på "grupp två" av killarna, de som säger att tjejer inte kan spela, hur många gånger har man inte fått höra "gå till köket", "gör mig en macka" eller "tits or gtfo". Jag vet att det finns tjejer som spelar väldigt dåligt där ute, däremot så tycker jag inte att det är rättvist att ha sådana förutfattade meningar. Om jag hade behandlat alla killar som de sämsta spelarna... well let's face i guys, ni är inte alla så jättebra på att spela och det finns säkert många fler killar procentuellt som är väldigt dåliga på att spela.
 
Det är år 2012 nu och det är accepterat i samhället att tjejer har datorer, varför skulle de inte få spela spel på dem?
 

League of Legends

Känslan när man vaknar 14.40 eftersom att man tränade hela gårkvällen med Evelina, vi gick och la oss runt 4.40 ... Aja, träningen gick bra och Evelina var jätteduktig! Jag testade först att vara Janna som support, men det gick bättre när jag var teemo ad, då kunde jag ta ner deras hp och sedan låta Evelina skjuta sista skottet ;) På det sättet blev Evelina lite feedad vilket var kul! Dessutom så nollade hon sin första runda :D !
 

Gårdagens hoppning

Igår hoppade jag Fire för Kris, det gick ju i 190 men det blev i alla fall inga stopp eller nerslag. Höjden låg på 80-90 och det var en kombination och någon vattenmatta o.s.v.
På ett par hinder gick det dock för snabbt, ibland slog jag någon volt då men om det var ett tillräckligt långsamt tempo för att hon skulle kunna klara det så lät jag henne rädda situationen själv, jag tror det var väldigt lärorikt för henne.
Kris tyckte att vi skulle vara med i julklappshoppningen nu i december, så det är väl bara att anmäla sig! Förhoppningsvis (haha, dålig humor jag har) så kommer vi ha hunnit att hoppa lite mer och vara rätt säkra på vår sak då. Jag måste dock säga att jag räknar med att behöva ta någon volt eller kanske någon vägran, men hon är så pigg nu! Särskilt efter galopptävlingarna, därför kommer inte vi att vara med nu den 2:a december.
 
Gammal bild, men hon ser så söt ut så jag var tvungen att använda den igen :3

I wish I were the snitch! ^^


Slåss för dina drömmar

Ge aldrig upp om dina drömmar, kämpa varje dag.
I tisdags skickade jag in mitt reportage om galopp till en galopptidning, jag fick ett svar av Mats (chefredaktören) som sa att det var jätte bra och att jag skrev bättre än många vuxna hoppyskribenter och vissa proffs!
Jag har alltid gillat att skriva och jag har alltid haft en viss fallenhet för det så det har aldrig varit jobbigt.
Vi bloggare vinner väl dessutom lite på att vi skriver varje dag och på så sätt håller igång skrivandet.
När jag sedan dessutom skriver om något jag gillar så blir allt ännu ett snäpp lättare, kanske kommer jag en dag skriva ett liknande reportage som publiceras i en tidning?
 
Jag har inte riktigt haft någon dröm om att bli skribent i någon tidning, men nu när jag tänker efter så skulle det vara helt otroligt, det skulle vara ett perfekt yrke för mig!
 
Med detta ville jag komma fram till att du ska följa dina drömmar, men håll dörrar öppna ifall att den drömmen skulle ändras!
 
Håll utkik efter Klara Berglind i tidningarna!
 

Eftergift

Blev tipsad om att jag skulle skriva lite tips om hur man gör och så, så jag bestämde mig att skriva lite om eftergift. Kan börja med att förklara ordet 'Eftergift', jag tror det heter eftergift eftersom att man ger efter, "giftet". T.ex om du drar i grimskaftet för att få hästen att gå, då när hästen har gjort det du ville uppnå släpper du efter som för att visa att nu är jag nöjd. Då förstår hästen att med att du drar vill du att den ska gå, men om du aldrig släpper efter förstår inte hästen vad du vill få ut av det. T.ex om man ska backa hästen ifrån marken är en vanlig sak att göra det med "fasmetoden" det är att du börjar att lite lätt bara röra på fingret alltså fas 1. Backar inte hästen kör du fas 2, som är att röra hela handen och låte grimskaftet följa med, backar hästen fortfarande inte (som den inte brukar den första gången man gör det) är det dags för fas 3 som är att du rör hela överarmen med grimskaftet, sedan sista fasen 4 är att du tar med hela armen och lyssnar inte hästen då är det nästan som att skicka hårda stötar för att säga till på skarpen, det kan kännas lite hemskt men det är nästan bra för hästen eftersom att du hjälper den att förstå vad du vill få ut av det och när hästen vet vad det är vad du vill få ut av det kan det vara att den inte orkar utan väntar till steg 4, men då kan det vara bra att motivera lite mer.  IAF :) Direkt när hästen backar ger du efter, du slutar skaka och du bara tar det lugnt kan klappa och berömma. Efter ett tag kan det räcka med fas 1, att du bara skakar lite på fingret då hästen direkt förstår vad du vill ha ut med det. Vissa tycker metoden är dålig, men det är den inte. Det är samma metod som hästar använder tillsammans. Alltså väldigt "Natural". Dock finns det ju andra sätt också ofc ;) .

Det var lite om eftergift :) Vill ni ha mer sånt här?
 
Sötaste gumman i knoppar!

Bakgrunden ändrad

Nu har jag ändrat bakgrunden då jag kände att det behövdes lite mer 'dark' här på bloggen, fråga mig inte varför men det hör väl ihop med att jag blir så deprimerad nu på vintern.
Snart ändras även headern och resten så håll ögonen öppna!
 

Mina roligaste minnen..

.. är från brovalla. Jag kommer aldrig glömma de kvällarna vintern 2010 när vi låg i padocken och tittade upp mot himlen. Jag kommer aldrig glömma när vi låg där i vägkanten och kastade snöbollar på bilar, och sedan när Ellena rullade ner som James Bond men jag och Fredda bara sprang. Vi fick självklart skiten då våran ursprungliga idé att rulla ner från kullen var felfri (vi skulle ha kört på den!), men det var svårt att ta mannen från bilen på allvar när Ellena rullade som en köttbulle med alla sina varma kläder på sig x) !
 
Kommer ni ihåg när vi stod där i paddocken och helt plötsligt blev allt tyst? Det var en fantastisk känsla för alla er som aldrig har upplevt det!
 
Jag saknar tiden när allt kunde ändras på en bussresa.
 
188458_524358494241262_1444926030_n_large

Awkward...


Godnatt

En osminkad Shumpiz hälsar nu alla sina läsare godnatt! <3
Ska nog bara se på någon film till...
 

Wish list of this year!

 
 

Emporia med Filippa!

Nu ska jag först till stallet och sedan till emporia med Filippa! Vi hörs ikväll :*
 

Fattar du galoppen?

Jag har hållit på och skriva ett reportage om galoppsporten till svenskan. Nedanför är lite av början, den inlämnade kopian är tre sidor lång, rättad på småfel och rubriken sitter högre upp och är större. Jag fick inte upp den dit först eftersom att jag är rätt oteknisk ibland... Men jag ville bara ge er ett smakprov!

Min målning :)

Min målning från bilden! :) vad tycks?
 

blind.


Fire's nya foderstat

Jag bad en kvinna från KRAFFT om en foderstat till Fire, och nu äntligen har den kommit! Eller äntligen och äntligen... det gick faktiskt väldigt fort och bra. Jag bara mejlade in lite information om Fire till deras kundservice och sedan så fick jag ett mejl med en bifogad foderstat!
 
Jag skulle rekommendera er av mina läsare som har egen häst eller foderhäst att också ta kontakt med KRAFFT och få deras gratis rådgivning. Detta förutsätter dock att ni använder er eller vill börja använda er av deras produkter. Här kan ni kolla in deras hemsida

Ride ride ride!


Pannbanden ska fixas klart!

Imorgon ska jag fixa klart pannbanden i skolan, det är bara att limma fast ändarna som är kvar - sedan är de redo för tränset! Det kommer dröja ett tag innan jag kan göra ett inlägg om hur jag gör pannband så så länge får ni denna videon! Om någon är intresserad av hur jag satte dit "diamanterna" så är det bara att skriva en kommentar så försöker jag ordna det denna veckan :)


Mitt lov

Jag har varit hemskt duktig detta lovet, för en gång skull så har jag inte bara suttit hemma och ruttnat bort utan jag har faktiskt gjort något! Jag har gått upp tidigt på mornarna och varit i stallet 2 ggr om dagen (vissa dagar...)!
Jag har tagit licens, Fire har blivit skodd, besökt veterinären, varit på halloweenfest, gått bus eller godis med julia, sett klar på sista säsongen av ghost whisperer med Madicken och en massa annat!
 
Detta händelserika lov har dock gjort att jag inte har kunnat plugga så mycket som jag ville... Aja, jag får se hur det går på proven helt enkelt!

Hur har ert lov varit?
 

6 billion

You're my one in 6 billion.


Nya pannband!!

Nu har jag pysslat ihop två nya pannand! Vad tycks?

Om någon vill veta hur man gör så är det bara att skriva det i en kommentar, så gör jag ett inlägg om det.