Känner mig som en stalker

De senaste två timmarna har jag spenderat genom att försöka hitta andra människor som ska gå på Hippologigymnasiet samtidigt som mig, men som det ser ut nu så blir det bara jag och en annan tjej. Nej, men skämt åsido... Det är dock intressant med hur få som faktiskt lämnar avtryck av sig på internet, jag är verkligen inte en av dem!

Är det någon av mina läsare som har sökt in till Hippologigymnasiet, eller kanske Polhem? Till er förvirrade individer så kanske det är bra att säga att vi som går på hippologigymnasiet går fyra skoldagar på Polhem och det är därför som jag undrar!

Jag längtar verkligen..

For a pessimist, I'm pretty optimistic.

Experimenterade lite med kameran och den vackra utsikten hos mormor! Här har ni lite bilder :)

Saker jag tror jag behöver..

Men jag litar inte på mig själv.. Jag behöver kanske inte Kingslandtäcket för 1299..?


Dagens ridpass!

Idag så red jag mycket öppnor och slutor i alla gångarterna. Angående hennes form så försökte jag att tänka så lite på huvudet som möjligt och låta henne hitta position för huvudet själv. Detta gjorde att jag la ner mer energi på restrerande 90% av kroppen och hon jobbade igenom ryggen jättefint och bar verkligen upp sig!

Det har varit väldigt mycket denna veckan så utmaningarna börjar vi med nästa vecka skulle jag tro. Dock så vet jag inte hur det blir med utmaningarna man ska ha häst till, för jag tror inte att Julia vill göra dem. Menmen, vi får se :)

Haha, här är en gammal bild från när vi red fram till galopptävling. Plötsligt så bara började hon gå jättefint och jag bara "jaha, synd att vi inte ska tävla dressyr". Ignorera min sits, blir inte så bra i galoppsadel..

We all miss you Gandalf <3

 

Julia
har gjort en jättefin
video på vår kanal!
Jag kan fortfarande inte förstå att han är borta, borta föralltid.
Han och Julia var verkligen soulmates och allt började gå så
bra för dem... Sedan så bara hände det som inte får hända..


Svenska nationella proven 2013

Äntligen är jag klar med alla dessa svenska nationella proven! Det är så jäkla skönt att ha de första gjorda åtminstonde..

Idag var det den muntliga delen av nationella provet och det gick ut på att alla fick var sitt papper med en text som vi skulle presentera och diskutera. Min text handlade om en kille som gav rosor till en tjej som inte tog emot dem, och jag absolut älskade den. Texten passade mig så himla bra och jag kände att jag kunde reflektera och dela med mig av så hemskt bra åsikter!
Fan, så skönt att ha det gjort!


Faaeen vad jag är överlycklig!

Hästmänniskor i skolan

I get an English assignent: *reads horse book*
I get an art assignment: *draws a horse*
I get assignment about most memorable moment: *writes about first competition*
I get assignment about a learning experience: *writes about first fall*
I get an assignment to write about someone we love: *writes about horse*
I get history research paper: *seabiscuit*
French speaking test: *talks about horses*
Photography class: *takes pictures at the barn*
I have to research an animal for bio: *horses*
We do hurdles in gym: *I am a horse*
Everyone in my class: Alright seriously can you not...


I'm officially a shopaholic

Jag är helt galen i täcken och schabrak. Jag skämtar inte, de är verkligen min svaghet. Jag är så galen i dem att jag sitter och skriver detta inlägget klockan ett på natten för att tidsinställa detta till er normala människors tid.

Men seriöst, om jag går in i en butik och verkligen måste köpa något t.ex ett träns (som jag måste nu) så kan jag lova er att 90% av min tid i den där butiken spenderas genom att kolla igenom alla schabraken och täckena och försöka komma på en ursäkt till varför jag verkligen måste ha det där rosa schabraket. Det är dessutom inte bara vilket schabrak som helst jag faller för, nejnej, det är det dära HV Polo eller Kingsland schabraket som kostar 799:-, eller det där fleecetäcket från Schockmöhle för 1299:- (när det ligger schabrak bredvid för 200:- och fleecetäcken för 500:-)

Jag är hopplös, men de är så snygga så ni får en bild på mina "måsten" just nu. Även om ett nytt täcke och ett nytt schabrak ligger ungefär längst ner på min prioriteringslista just nu.


Jag tror inte att jag kommer att gå ut från myone-butiken på fredag utan att ha med mig det rosa kingslandtäcket ut... Då måste någon dra ut mig, eller locka mig med något annat... En ny piké kanske?

Vad är din svaghet?

Problemlösningen

Idag tränade jag som sagt problemlösning! Det gick faktiskt inte riktigt som jag hade tänkt mig för hon var hemskt okoncentrerad hela passet, men man får väl leva med lite sämre dagar ibland!

Träningen gick ut på att få henne att gå mot mig med rumpan när jag petade rytmiskt på hennes (väldigt vackra) bakdel. Hon brydde sig dock inte ett dugg om spöet och tyckte att alla ljud som hördes utifrån var mycket mer intressant. Jag kan dock dra upp ett exempel från när jag tränade Fairy med denna metoden!

Jag knackade lätt på hennes rumpa med spöet och hon började då instinktivt flytta bort rumpan för att gå bort från obehaget, men jag bara följde efter henne. Då till slut började hon tänka och försöka komma på andra utvägar och till sist så rörde hon sig mot mig med rumpan och då slutade jag. Det tog inte lång tid därifrån innan jag bara behövde lyfta spöet och då gick hon mot mig med bakbenen och tillslut kunde jag få henne att göra bakdelsvändningar osv!

Fire kanske bara behöver sova lite på saken? ;) Aja, vi får pröva igen på onsdag!

Skitiga gullungen! Det är nog den enda nackdelen med att ha skimmlar och skäckar, de blir så skitiga (eller i alla fall så syns det att de är skitiga (; ) !

Överraskning från Madicken!

Madicken brukar alltid tjata på mig att jag ska köpa nya stigläder eftersom de jag hade var så himla slitna. Idag när jag kom till stallet så betedde sig Madicken annorlunda och tjatade på mig att jag skulle rida med sadel hela tiden. Det är dock inte särskilt ovanligt för hon brukar tvinga mig att rida med sadel, men hon var extra ivrig idag!

När jag gick in i stallet för att hämta mitt träns efter jag hade tränat Fire från marken så bad A och C mig att visa min sadel, eftersom att Madicken hade sagt att den var så fin. Så jag visade den utan att kolla särskilt noga på den själv eftersom jag skämdes över min fula sadelgjord. Sedan frågade Aida "Du ser verkligen ingenting?" Jag tittade förvånat på sadeln och drog ut den igen, och då såg jag att jag hade fått nya stigläder!

Tack så hemskt mycket Madicken, nu slipper du tjata om det hihi :D
Jag har bästa bästisen!


Sjuk men ridsugen!

Jag är sjuk men ridsuget gör att jag skiter i huvudvärken! Nu ska jag till stallet och rida!


Caprilliövning

Idag hade jag tänkt träna lite kommunikation med Fire, men jag får se om jag hinner. Jag ska träna problemlösning först och då lösa vårt sadelgjordsproblem och uppsittningsproblem! Missa inte inlägget som kommer ikväll som visar hur jag gjorde!


Minnesförlusten visar sig igen!

Imorgon så ska jag göra ett matteprov och tanken var att jag skulle plugga till det under lovet, men jag har liksom (idiotisk och lat som jag är) skjutit upp det till de sista möjliga tio minuterna. Så jag öppnade nyss matteboken på de kapitel som vi skulle ha gjort, men det enda jag tänkte var "dessa kapitel har vi ju inte haft.." Så jag bläddrade vidare och det visade sig... att det har vi tydligen visst det.

image

Så denna bilden är till mina mattelärare som inte har lärt mig någonting som jag kan minnas:

Edit
: I just realised that jag gjorde detta inlägget istället för att lära mig matten.
I'm going to fail this really hard.



Who let the dogs out?

Dessa gullungarna är grannar till min mormor och morfar, visst är de söta? Den svartbruna heter Molly och hon är en riktig buse. Faktum är att man inte vet riktigt om hon är en hund, katt eller groda, men forskning om saken pågår så ni behöver inte vara oroliga en längre tid (höhö, jag om min humor). Den gråa hunden heter Tilda och hon är mer lugn av sig, hon står hellre vid sidan av Molly och bara skäller.

En gång så hade Tilda varit hos veterinän och fått smärtstillande tabletter som hon skulle ta, dessa hade Molly tyckt att såg riktigt goda ut. En dag så kom deras matte hem och då hade hon öppnat hela paketet och ätit ett flertal av dem... Hon fick åka direkt till Strömsholm den busen.

Detta är bara en av historierna med Molly, hon är en riktigt liten Emil i Lönneberga. Jag kan ju dock säga att de andra historierna innehåller grejer som sönderslitna kuddar, ormar, nötter m.m...

Canon EOS 450d

Schema v.9

Här är det preliminära schemat för nästa veckan. Det är faktiskt lite svårt att planera när man inte vet ridhustiderna i förväg, de kommer nämligen inte upp förrän imorgon. Jag hoppas i alla fall att jag kommer lyckas följa detta någourlunda!


Back home!

Nu är jag tillbaka hemma igen och det är dags att packa upp grejerna! Bilderna ska föras över till datorn, rummet ska städas upp (lämnar man rummet obevakat i två veckor så finns det inte en chans att lillebrorsan inte härjat runt där) och det ska pluggas!

Jag har massa planer på inlägg både idag och imorgon så håll utkik, ni vill INTE missa inlägget jag kommer att publicera imorgon!

Imorgon ska jag rida min ponny!

Detta är helt otroligt

Här ligger vi stadigt, 36:e plats i hela Sverige i kategorin djur!

Har jag sagt att ni är bäst? I vilket fall som helst så gör jag det nu:
Ni är bäst!

Födelsedagsfirande while doing the impossible!

Jag har firat min födelsedag väldigt lugnt med att passa mina kusiner. Eller lugnt kanske man inte kan kalla det, inte som dessa huliganerna har sprungit omkring. Nu väntas här med spänning på att Melodifestivalen ska börja och det är väldigt oroligt för Noah vet inte om han kommer att kunna hålla sig vaken! Han är bara fyra år och fyller fem i maj!

Noah: Kommer du inte somna?
Jag: Nej, jag brukar ha lätt för att hålla mig vaken.
Noah: Kan du vara vaken lika länge som min pappa?
Jag: Ja, det tror jag nog.
Noah: Hur länge har du varit vaken som längst?
Jag: Ja, heheh.. Ibland sover jag inte överhuvudtaget!
Noah: Wow, det är ju omöjligt!

Doing the impossible here ;)

Bara en dag kvar tills jag får rida på min sötnos! Det är helt sjukt hur mycket man kan sakna någon!

Ord som Noah bad mig att skriva i inlägget:
popular
noshörning
manboy
tiger
dinosaurie

En femtonårings sista tankar

Detta inlägget skulle egentligen blivit publicerat igår, men jaja.

Jaha, då blir man ett år äldre för 16:onde gången. Det är inte lika kul längre för jag vet att för varje år äldre jag blir så kommer slutet på min ponnyperiod närmare. Jag tänkte dock på det igår, varför vill jag tävla? Varför ska jag byta till stor häst när jag blir äldre?

Jag vet faktiskt inte riktigt, var svaret på de frågorna. Det vore så mycket bättre om jag och Fire bara fortsatte med ponnygalopp, som är det vi båda tycker är roligast. Sedan när det året kommer som jag och Fire inte får tävla längre så vet jag inte om jag väljer att köpa en till häst. Behålla Fire tänker jag i alla fall göra.

Vad är egentligen anledningen till att folk med ponnysar byter upp till stor häst? Jag antar att det är på grund av den anledningen att de antingen växer ut dem eller vill kunna fortsätta tävla. Jag tror inte att jag kommer att växa ur Fire så den anledningen går att stryka.

Sedan kommer den stora frågan, varför tävla? Är det för att kolla vilken nivå man är på? För att visa hur bra man är? Egentligen så bryr jag mig inte om något av detta.

Det jag vill med min ridning är att utvecklas, utvecklas tillsammans med min ponny. Växa som ryttare och få ett harmoniskt förhållande med min ponny. Så vitt jag vet så finns det ingen åldersgräns för det, så det tänker jag fortsätta med. Tills den dagen som vi måste skiljas åt.

Man kan bli för stor för ponny, men aldrig för gammal... Jag tänker aldrig lämna min ponnyperiod.

Lyx eller budget?

Grimman är faktiskt en grej som jag kan tänka mig att betala lite extra för, men det är ju en smaksak då det faktiskt gäller flera hundralappar extra så blir det inte så ekonomiskt att alltid välja de dyrare (även om de dyrare håller längre..).

Jag skulle dock inte släppa ut Fire i hagen med en av dessa "lyx"-grimmorna, även om hon förtjänar det bästa.
Lyxgrimmorna kostar runt 500-600 kr medan de billigare kostar runt 40-200.

Bloggtips

En blogg som jag kollar varje dag är Josäfins. Jag hittade den förra sommaren via Ponnysanning där jag först upptäckte hennes underbart roliga vloggar. Hennes blogg innehåller i princip allt som en blogg ska innehålla och texten känns personlig och det gör så att det känns som om man känner henne!

Dessutom så gör ju henne gulliga lilla ponny Amigo inte bloggen sämre, tvärtom - han gör bloggen ännu roligare för man vet aldrig vad han hittar på ;)

Så klicka dig in på hennes blogg och låt dig också inspireras av färgglada bilder med lösspringande hästar. För detta lite udda ekipage har en slags connection som gör det svårt att sluta kolla bloggen när man väl har börjat!

http://jossanamigo.blogg.se


Bandet mellan häst och ryttare syns klart och tydligt på alla bilder! Här har både hästen och ryttaren kul på bådas villkor!

Annorlunda färger på ridhjälmar

Jag behöver ny ridhjälm eftersom att jag har börjat hålla på med galopp och där bör skärmen på hjälmen vara uppfällbar. När jag gick in på en hemsida och kollade så möttes jag av hjälmar i flertal olika färger. Senast jag kollade så var det svart eller marinblå som gällde. Har det ändrats?'

Skulle du kunna tänka dig att ha en annorlunda färg på din hjälm? Isåfall vilken?

Själv så trivs jag bäst i svart och jag tror att det skulle kunna bli svårt att behöva tänka på hur hjälmen matchar till outfiten. Vit hjälm känns ju dock ungefär som en svart och är rätt stilren. Det kanske blir en vit hjälm för mig då?

Ser man äldre ut i veterinärskläder?

Jag skrev ett långt inlägg om detta tidigare som aldrig publicerades, men aja sånt är väl livet. Man blir fylld med förväntningar men sedan så skiter sig allt. Tur att jag kan skriva något liknande i alla fall!

När jag praoade på veterinärkliniken så fick jag konstant frågan om vilket gymnasium och ibland t.o.m frågan om jag läste på universitetet till veterinär. Jag har börjat fundera på ifall det kanske berodde på kläderna jag hade på mig där? Veterinärblusen och den lilla brickan där det stod "praktikant" kanske la på några år?
Jag som vanligtvis blir bemött med "oj är du 97:a?" blev väldigt chockad av detta..

Detta var ju lärorikt, nu vet jag vad jag ska ha på mig ifall jag vill in på en 18+ klubb.

Sorry för den dåliga webcambilden, men jag är hos mina kussar nu och kommer hem på söndag! Då blir det normal uppdatering med riktiga bilder. I promise!

Nattfunderingar

Nu är det natt igen. Mina främsta funderingar är att jag ska gå ner i köket och hämta godis,det börjar bli standard. Sen måste jag noppa mina ögonbryn, det är redan standard. Standard är bra, det är lagomt och väldigt svenskt. Jag gillar det! Godis på det, godnatt.

Nu blir det supernatural!

Tumblr_l4wbyy3ih41qcvn1wo1_400_large

Stillsam men ändå händelserik dag

Idag har jag tagit det väldigt lugnt. Jag har mejlat lite med blogg.se angående att byta namn på bloggen till Ca******.se och that's about it. Jag har fotat lite och sånt också men eftersom att jag har huvudet under armen och därför har glömt min kamerasladd så finns det inget att visa för er...
 
I brist på saker att skriva så kan jag berätta för er att min lilla kusin Alicia på 1,5 år slog min kusin Noah med en leksakskvast. Det hela slutade med att han fick åka till akuten och hade fått en hjärnskakning. Alicia är liten med tuff alltså! Jag får väl se upp imorgon när jag ska åka ner med min mormor och passa henne.


Förövaren och offret! Samma sak gäller med henne som med min ponny - DET ÄR TUR ATT HON ÄR SÖT!

This is how I feel

Är det bara jag som undrar vem som egentligen betalar denna extremt höga summa för ett par ridbyxor?
Jag menar herregud, de är skitsnygga men vafan, de är inte värda två och ett halvt tusen!

Vem har egentligen klackaskor till ridbyxor?..

Hur du masserar din häst själv!

Att ge sin häst massage själv är ett jättebra sätt för dig att lära känna din häst bättre och få en större förståelse för hästens anatomi och muskulatur. Ända sedan jag började med att massera min ponny så har hon inte missat ett enda galoppombyte! Det finns flera enklare massagerörelser som du kan göra själv på din häst och här kommer några.

Elbow-stretch - Tryck med armbågarna bredvid hästens ryggrad samtidigt som du låter armbågarna pressas från varandra, detta sträcker ut långa ryggsträckaren.

Knogfriktioner - Använd dina knognävar till annat än att slåss! Gör små cirklar på hästens muskler med dina knogar.

Dubbla fingerfriktioner - Sätt dina händer på varandra och lägg fingrarna tryck sedan händerna upp längs hästens muskler. Detta löser upp "strängar" i musklerna.

Öronmys - Det är inte alla hästar som gillar när man rör deras öron men detta kan faktiskt hjälpa mot det. Om du stryker/klappar hästen från nedre delen av örat till öronspetsen så uppfattar många hästar det som mycket avslappnande!

http://www.unt.se/inc/imagehandler.ashx?id=1286701&cropheight=312&width=468&quality=75
Dubblafingerfriktioner

http://1.bp.blogspot.com/_ASLzpt9-cIw/TICXc6Jr9BI/AAAAAAAACJ0/MWEXE_Fhrh8/s1600/massage.jpg
Ibland är det bra att bara testa köra lite på magkänslan också!

Filmtips!

Nu när det är kallt ute så är det dömysigt att kunna lägga sig med en filt och en påse godis och bara se på film! Med någon man gillar eller bara forever alone spelar ingen roll för båda har sina fördelar. Jag menar, vem vill sitta och lyssna på någon som kommenterar filmen hela tiden?

Filmen "No strings attached" är super och jag tycker att alla ska titta på den om de inte har något bättre för sig! :)
http://4.bp.blogspot.com/_AyBq6E_fUJI/TSKAM0wUP1I/AAAAAAAAAIY/Fy8tV_SJJVo/s1600/No%2BStrings%2BAttached%2BMovie.jpg
Den finns att köpa härcdon.com!
Fast annars så kan man ju ladda ner den alltså.. Just sayin! Jag är laglig *gör peacetecknet* - ANMÄL MIG INTE!

Ser man äldre ut i veterinärskläder?

Förra veckan när jag praoade på veterinärskliniken så hade jag på mig en slags blus som man ska ha när man sköter om djuren. På den hade jag en liten lapp där det stod "praktikant". Jag börjar seriöst talat undra om dessa hade någon åldringsmekanism i sig, för vart jag än gick så trodde folk att jag gick på gymnasiet och ibland t.o.m att jag jag läste till veterinär på universitetet.

I vanliga fall blir jag bemött med "Oj, är du 97:a? Jag trodde att du var yngre", och kanske var det därför som det kom som en chock när jag fick alla kommentarer om gymnasium och universitet.

Jaja, nu vet jag det. Om jag någon gång ska in på en 18+ klubb så kommer jag lätt gå dit i en veterinärutstyrsel.
Lagom nerblodad också.


Godmorgon folks, och don't you worry - detta kommer vara den sista dåliga webcambilden, I promise.
(Åtminstonde denna månaden)

JAG KOMMER HEM PÅ SÖNDAG (och jag fyller år imorgon).

Malmös största ridsportsblogg

Det är numera officiellt, jag driver Malmös största ridsportsblogg!
Jag ligger på plats 38 i hela Malmö bland privata bloggar och på plats 9 bland proffsbloggarna i hela Malmö.
(Eller åtminstonde så gjorde jag det tills jag råkade trycka på någon random knapp som gjorde att jag försvann från båda men jag har blivit tillsagd att jag borde vara tillbaka imorgon...)
Detta betyder alltså att jag driver Malmös största ridsportsblogg, helt otroligt!

TACKTACKTACKTACKTACK och massa mer vill jag säga till er som läser detta, ni är underbara!

Saknar lilla Fire <3

Supernatural och separationsångest

Idag har jag varit och handlat skor! Det blev ett par gympaskor och ett par vardagsskor. Jag köpte samma skor som jag har haft hela året... Döm mig inte, jag älskar dem. Separationsångest or what? De gamla har hål i sig och är halvfyllda med halm innuti (är det bara jag som alltid lyckas få ner ett kilo halm i mina skor?) men ändå så vill jag inte riktigt slänga dem...

Nu ska jag käka godis och se på supernatural!



Snuskgubbar på hästnet

Är det bara jag som har märkt att hastnet.se är som värsta dejtingsidan för pedofilgubbar? När jag gick i sexan så fick jag mitt första samtal från en av dem, han utgav sig från att ha en ponny som jag kunde vara medryttare på. Detta visade sig dock att vara falskt när han började babbla på om hur seminering av hästar gick till, direkt när han nämnde det så la jag på. Inte långt därefter fick jag ett sms av en kille som hade läst min annons när jag letade häst, jag var dock smart nog att inte svara honom.

Tänk att det finns fler tjejer som detta händer där ute! Om man letar häst eller medryttareponny så lägger man ut en annons och där finns ens telefonnummer och mejladress. Självklart lägger man ut telefonnumret för man vill inte verka oseriös, men detta är faktiskt farligt. Borde inte hastnet vidta några åtgärder som gör att vissa kontaktuppgifter inte visas av ungdomar under 15 år?

Själv så blir jag så äcklad av sådant här. Vad är din åsikt?
 
Ny slogan kanske är på sin plats? HästNet - Allt för pedofilerna.


 

Byte av design?

Ute snöar det, och så länge som det har snöat här på bloggen så borde det vara igensnöat sedan länge sedan. Varför tar jag inte bort det? Svaret på den frågan är att jag är för lat. Så fort Olivia skickar den bilden jag ska ha i headern i stort format så kommer jag att byta header. Olivia, känn lite press på dig nu, ödet ligger i dina händer!


'cuz I am a material girl

På tal om att inte klaga; dessa schabraken kan jag verkligen inte klaga på. Jag är helt förälskad i det blåa, jag tycker att det är lite finare än det andra faktiskt och jag tror det är på grund av att det blåa matchar bättre till den guldiga färgen.. Synd är det att jag har så många andra grejer som ligger högre upp på "måste-ha-listan" och därför så kommer nog dessa schabraken aldrig att bli mina... Sorgligt värre.

Jag klagar för mycket!

Jag har fått ett klagomål för att jag klagar för mycket och därför tänker jag sprida lite kärlek nu.
Jag har verkligen de bästa läsarna och jag är så glad över att se att statistiken höjs varje dag! Det är så kul att fler och fler kommenterar och visar att de finns och säger vad de tycker. Detta gör att jag får större blogglust och bloggar mer!

Du som läser detta just nu är bäst, varför? Jo, för att du läser detta! Du ger mig en anledning till att fortsätta blogga och du gör mig gladare och gladare varje dag som du kommer tillbaka och läser mina inlägg.

Ni är bäst och ni är anledningen till att jag bloggar, har ni något klagomål eller tips på inlägg så är det bara att skriva en liten kommentar. Ni får gärna påminna mig också eftersom att jag är väldigt glömsk...
 
 Tipsa gärna folk i din omgivning om min blogg, behöver bara ca 100 läsare mer om dagen tills vi kan börja köra på med riktiga bloggtävlingar med finfina priser!

Btw, vi börjar med utmaningarna nästa vecka och vinnaren av tävlingen avgörs nästnästa helg :)

Rumpbilder och annat

Idag åkte jag till Vingåkra och handlade kläder. Det blev en tröja, ett par jeans, två mysiga strumpor och ett par strumpbyxor. Jag upptäckte dessutom lite nya grejer om mig själv, mina fötter har blivit så stora så att jag inte kan få ner dem i ett par (ursnygga) 38,5:or... Dessutom så har en massa kakor, bullar, chips och godis bestämt sig för att lämna lite spår eftersig på min bakdel och göra så att jag inte kan få plats i min normala storlek i byxor.. aja jag tvingade mig ner i dem ändå!


Det gick inte att få texten rätt, men det står: forbidden fruits taste better


Lägg märke till mina fettiga kärlekshandtag...

Jag lider av minnesförlust!

De flesta föräldrar lider av en bisarr typ av minnesförlust som gör att de glömmer bort allt om hur det är att vara ung. Jag lider inte av den sorten men jag är helt enkelt bara väldigt glömsk..
(Jag är B och Julia är E)

E:vad har hänt?
B:vadå?
E:du skrev i skype hate on my life
B:va?
när?
varför?
E:idag?
vet inte
B:nää det har jag ju inte gjort..
vardå?
E:jo? xD
i chatten som hade samtal innan med anton o dom
B:fuck vad läskigt
har inget minne av det!
E:full elr? xd
B:neej absolut inte, men jag tror att min minnesförlust har försämrats!
E:hahahha what
B:ibland tar jag upp mobilen och kollar kik och skriver något och sedan lägger jag ner mobilen igen och minns inte alls om jag faktiskt skrev eller om jag bara tänkte skriva..
E:du e fan konstig
B:jag vet.

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/308090_117753195047413_962514723_n.jpg
Här är förresten en väldigt smickrande bild av Julias bästa sida. Nej men allvarligt talat, vem älskar inte hennes fina fasta bakdel?

Ponnyakutensnack

FY FAN VAD PONNYAKUTEN SUGER! Jag kollade på avsnittet igår i hopp om att få lite tips på hur jag ska göra med min heta ponny, men de ger ju inga användbara tips överhuvudtaget! Läste nyss Josäfines korta text om saken och jag känner mig bara tvungen att dela med mig av detta genom att citera henne:

Dricker mjölk (utan oreos) och kollar på ponnyakuten*.
/**/
*PONNYAKUTEN:
35% problemlösande / 30% tillbaka blickar på castingen / 10% poppiga
låtar och klipp på skånes landskap / 15% obekväma intervjuer med hon Anna, där hon allmänt drar
svaren ur barnen / 10% random saker så som att de har picknick och pratar i ca en minut och sedan går.

Jag håller nästan med om allt! Förutom att jag tycker att vi måste höja det till 50% tillbakablickar på castingen och föregående avsnitt (gärna massvis med avtrillningar) och endast 15% problemlösande...

Vad tycker du?

http://1.bp.blogspot.com/_4FMZeEsrWyw/S8npk3MWqwI/AAAAAAAAADo/L3WVh68mBQg/s1600/dfgref.jpg
Och självklart ska detta klipp finnas med i introt på varenda säsong!

Saknaden är stor efter er malmöbor

Lägg märke till att rubriken rimmar, erkänn jag är er idol?

När många av er börjar ert sportlov imorgon så har jag faktiskt redan varit borta från skolan i en vecka! För er som inte har förstått det så är jag i Bråhovda (typ, jag har inte fattat riktigt vart jag är än) och jag har haft PRAO här på en veterinärsklinik i en vecka. Nu är det äntligen dags för mig att få ta't lugnt ett litet tag, även om det känns lite ensamt att ha lov utan mina underbara malmövänner <3

Jag saknar alla (eller aja, i alla fall de flesta kanske?) mina vänner i Malmö och särskilt lilla Fisen!
Nu önskar jag er alla ett riktigt kul lov och jag hoppas att ni tar det lugnt och tänker två gånger innan ni gör vissa saker... Vissa tänker bara så långt näsan räcker och det är ett stort problem, särskilt för dem med liten näsa!

Miss you guys <3


Grattis lillebrorsan


Grattis sötaste, jobbigaste, mest irriterande, gulligaste, knäppaste, mest högljudda och bästa lillebror på din 8 års dag! Denna åldern är väl lite tråkig för den ger inga störra förändringar, men du är så liten så det förstår du dig ändå inte på!

How to be able to conversate as a horse girl!

Okej, jag har förstått att det finns över 100 hästtjejer som läser min blogg och jag tror att de flesta kände igen sig i mitt inlägg om att vi hästtjejer är lite udda. Trots ett misstänkt mörkertal (så säger de alltid på TV..) så tänker jag nu hjälpa alla er missledda och oförstådda hästtjejer till att bli normala tonårsbrudar med normala tonårsproblem.
(Dessa tipsen bör tas med en gnutta salt)
 
PROBLEM: Är det svårt att föra konversationer utan att nämna "stallet"? Många studier och många år av egen erfarenhet visar att själva ordet kan få din omgivnings näsor att klia.
LÖSNING: Kalla stallet för något annat, det kan se ut så här:
"Vad gjorde du igår?"
"Jag var i st.. nej jag menar på Gousé, ett jättesött café!"' eller " Jag var på gymmet!"
(träning ger färdighet)
 
PROBLEM:Vill du hela tiden i sociala situationer föra konversationer om din häst? Detta kan göra personer i din omgivning obekväma och göra hela situationen obekväm.
LÖSNING: Om din häst har något extremt omänskligt namn (något som ingen person i din ålder skulle kunna heta) så döp om den, heter den t.ex Fluffy? Från och med nu ska du kalla henne för något annat i sociala sammanhang, vad sägs om "Filippa"? Om hon var väldigt bråkig under gårdagens ridpass så kan det se ut så här: (H=hästnörd O=ovetande)
H"Du vet min kompis Filippa?"
O"Jaa, hon du brukar prata om va?"
H"Ja, precis hon. Igår när jag var på gymmet så var hon såååå bitchig! Hon bad mig att hjälpa henne träna, men hon kämpade emot hela tiden när jag bad henne att göra saker!"
O"Så störig, jag vet precis vad du menar! Förra veckan när jag..." osv.

okej dessa tipsen sög, men hästar finns ju inte så whatever!
 

Vad jag önskar mig



Tror ni att jag kommer få något av detta på min 16 års dag? Det tror jag dock inte, men en tjej måste ju få drömma!

What periods are like

Just nu har jag sån hemsk mensvärk så jag orkar helt enkelt inte lägga upp inläggen idag så det får bli imorgon. Sålänge kan ni väl underhålla er med att kolla på detta? Kanske är bra för er killar som kollar min blogg att få veta lite hur tjejer känner, och för er tjejer som är i samma situation som mig och kanske bara vill ha ett gott skratt.

When you feel them coming

When it finally starts

Cramps

Food Cravings

The way you treat people you like.

The way you treat people you hate.

And the amount of blood is almost like…


Försöker fixa en video!

Jag har fixat sony vegas pro på min morfars dator och nu försöker jag göra en video. Dock så känner jag att jag måste fixa så att jag har lite videos och skaffa mig lite bättre kunskaper i hur fasen man använder detta programmet. Har ni några tips? :)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/65/Sony_Vegas_Pro_v10.0.png

Tävling!

Den personen som skickar in flest utmaningar får en gratis design eller annan bildredigering :) har du inte själv någon blogg så kan du ge bort en design till valfri person !!

WEHEARTIT

Jag har massvis med inlägg som ligger i utkastet, om ni är snälla så kanske jag gör klart något och postar det.. Men just nu så får ni nöja er med detta! Jag ville bara klargöra att jag har sökt in till Polhemskolan, på inriktningen naturvetenskap med särskild variant- hippologi :) Linnea undrade nämligen!
 
Här kommer lite gulliga citat och liknande!
The_more_you_love_5117846fddf2b340e2a4f9bc_large
202802789441274621_xf3dz0ou_c_largeTumblr_mi2pekuj6z1qbjt25o1_500_large
Tumblr_mhg3quziue1s024cro1_400_large
Tumblr_mhdp0qxgxq1r0yribo1_500_large


Går på repeat i mina hörlurar

Wow, behöver jag musiktips eller vad? Jag försöker kolla lite på Julias historik på youtube och hitta låtar, men det faktum att hennes engelska inte är så bra märks i hennes låtval (hejhej julia hehe..). Istället för att lyssna på mina sönderspelade låtar på mina mobil så går citaten från detta klippet på repeat i mina hörlurar. De är grymt fina, ska göra en video med dem senare och därför gör det lite ont i mig att posta dem här... DO NOT STEAL THE AUDIO, PLS AMIGOS?
Har ni några tips på bra låtar? :)

Nerblodade Hollisterjeans.

Som om det inte räcker med att bli helt blodig en vecka i månaden så var jag med om en mycket blodig och traumatisk händelse idag. Ute på min prao var jag på en gård där de skulle såga av hornen på kossorna/tjurarna och först sövde de ner dem, sedan lokalbedövde det och efter det var det bara fram med sågen, OCH SOM DET SPRUTADE.
 
Har ni någon gång sett en japans skräckfilm där blodet bara sprutar sådär onaturligt mycket? Japp, det hände. Och självklart som den fashionistan jag är så hade jag valt att idag var en bra dag att ha på mina hollisterjeans, numera har de röda fina fläckar på sig och det ser ut som om jag har en oregelbunden menscykel och därför har gått runt en hel dag ovetandes om min mens. Trevligt.
 
Så här såg det ut, fast det var från hornen. Jag är seriös. Ja, jag skojar inte.
URGH, TRO PÅ MIG DÅ!
http://unrelatedcaptions.com/submissions/cat_uploads/a4b00632d24433.jpg

Edit: Självklart så kom min mens nyss också, helt sådär hjärtligt ovälkommen och oplanerad. Har gudarna något emot mig idag?

Vi hästmänniskor i ett nötskal

Den där känslan av att vi hästtjejer inte riktigt kan inordna oss i ett vanligt socialt sammanhang i den vanliga världen, den är inte att leka med. Ofta försöker vi intala oss själva att det inte är någon skillnad, att vi faktiskt sitter inne på en fantastisk social kompetens. Jag säger inte att vi inte gör det, finns det någon som tar för sig och visar framfötterma som en hästtjej liksom? Nej, det jag funderar över är när vi måste lämna benlindor, foderanalyser och skänkelvikningar utanför samtalet och börja diskutera huvudingredienserna i en vanlig dödlig människas liv. Typ kläder, skor, fotboll och samhällsproblem. Det slutar nästan alltid med att någon säger något olämpligt och förblir "hästtjejen" tills hon byter umgänge. Med vissa undantag dock; främst när man hamnar som ensam av sin sort, då känner jag personligen att jag är ganska bra på att dölja min inre hästtjej. (Mestadels av den yttre försvinner ju trots allt i duschen)

Jag försökte plocka fram min inre fashionista och frågade om mitt bälte "som ligger under sadeln"..

Jag. Ger. Upp. Det har härmed fastställts att ingen utav oss någonsin kommer överleva ett riktigt liv ute i den riktiga världen.

Godnatt, PRAO dag 2 imorgon


Visa att ni finns

Jag kom fram till att jag hemskt gärna velat veta vem det är som faktiskt läser mina djupa funderingar. Men nu såhär i skrivhetsen kom jag fram till ännu en sak, det är aldrig någon som kommenterar även om man ber snällt på sina bara knän.
Jag har stängt in mig i min filosofbubbla för ett par minuter och min slutsats blev att det borde vara det absolut lättaste sättet att bekräfta sin existens på. Om man nu har ett behov av att gör det. Men trots det kan det nog vara bland det topp 10, kanske till och med 5, svåraste bloggrelaterade ingripande att få folk/besökare att göra. Intressant.
Det kan betyda att folk som läser bloggar inte har ett bekräftelsebehov av sin existens, det kan också betyda att det inte alls bekräftar något alls att göra ett avtryck i cyberspace. Eller så betyder det något helt annat. Vad vet jag?
 

Första dagen på PRAO!

Befinner mig just nu i Flen, eller " Föelein" som ni säger här uppe. Har nyss varit på min första PRAO och fått min första inblick i arbetslivet som veterinär. Inte för att jag kommer få någon annan inblick i veterinärslivet i.o.m att det skulle vara aaaaallt för jobbigt att få så bra betyg sen. Aja, never say never. (hah, badass jag är som nyss sa det två ggr!!
 
Tavla jag har målat på bilden :)

Min första crush

Hehe, jadu. Ärlighet varar längst, eller?
Jag har typ aldrig haft ett seriöst förhållande med någon och har dessutom sjukt svårt att börja gilla folk, så fort det börjar bli lite seriöst, det räcker att man har träffats en eller två gånger, så blir jag typ äcklad. Jag stör mig på ALLT denna människa gör och säger plus att jag känner mig fett trängd. Jag tror att det delvis handlar om att jag är rädd att mitt liv som jag har nu ska påverkas, festerna, vännerna & hela köret. Jag är galet feg, med andra ord.
Sen när jag själv läser igenom vad jag nyss skrev kom jag på att det nog inte finns någon som pallar trycket av mig. Höhö. Någon assnygg som ALDRIG gör fel och dessutom inte bryr sig om att jag är ute ränner rundor med mina vänner. Sen ska han helst inte vilja träffas så mycket heller för det har jag ju inte direkt tid för.

Lite komiskt! Men i alla fall så hade väl jag, precis som alla andra, små crushar på lågstadiet i diverse kändisar, klasskompisar, gosedjur och allt vad det nu kunde vara. (Okej, kanske inte gosedjur. Men ni fattar...) Sen i fyran var jag kär i en kille i min klass ett litet tag, fast en dag helt plötsligt slutade jag med det. Han hade en ful tröja på sig den dagen, det var därför...
 
Jag har dock en crush i denna katten nu! It's so cuuuute

Alkoholkontrakt

Kände att jag skulle vara en bra förebild och lägga upp detta. Nu kör vi, tre år utan alkohol!
Ifresej, så svårt kan det väl inte vara? Man måste vara ett bakteriefyllt sår för att inte kunna vara utan alkohol!
 
Idén fick jag av Josäfin som rätt nyligen fyllde arton!
Vad ska jag nu göra med vodkaflaskorna under sängen?
 
NU ska jag packa till mina två veckor uppe i Eskilstuna, en hos en distriktsveterinär och andra veckan endast genom att slappa med mina kära morföräldrar!
Jag hoppas att jag kan hålla en bra uppdatering ändå, någon utmaningsvideo kommer nog upp och jag ska avslöja lite mer om vad man ska göra för att få den hemliga överaskningen, ett tips- UTMANA OSS MER!

Tagg,tagg,tagg,tagg

Jag taggar inför gymnasiet som in i h*lvete nu! Sitter och läser bloggar från flyingestudenternas bloggar och typ halvt dör här hemma. Det gäller att jag kommer in, annars kommer jag nog att skära mig resten av livet. Fan vad hemskt det skulle vara.
 
Medan alla andra taggar sommarlov (och kanske sportlovet nästnästa vecka) så är jag redan nu ledig (eller ja, jag har prao men aja) och skulle kunna ge vad som helst för att sommarlovet ska vara över och mina tre gymnasieår börja. Detta gäller ju dock självklart bara om jag kommer in förstås!

sDon't get me wrong now, jag tror att sommaren kommer bli awesome den med, lite problem med hagar kanske bara... Julia får jag stå med dig i år igen?? Sommarlovet kommer ju att invigas med tre dagar på DH och kommer att avslutas med att vara funktionär i Falsterbo. Och någonstans där ska sommarjobb få plats... Måste tjäna lite pengar ATT SPARA (kom ihåg det Klara, SPARA) till min termin i Flyinge och ha som reservpengar. Tänk så måste jag köpa en ny piké eller nya ridbyxor helt plötsligt? Alla mina andra kanske blir smutsiga och tvättmaskinen vet jag dock inte hur den funkar..

Det kommer nog att bli tre intressanta år på Flyinge och jag hoppas att ni hänger med på vår resa!
 


Ingen connection!

Försökte blogga från flyinge men dat service de hade där alltså!!! Ingen bra alls så inlägget publicerades aldrig. Aja, bättre sent än aldrig. Jag var där på ungdomsdagen med MCR och passade på att titta runt lite.

Ska gå där på gymnasium efter sommaren (inte säkert än dock, men det är mitt förstahandsval) så det var kul att få se hur det såg ut och så :)


Utmaningar och utmanande!

Jag utmanar er att utmana oss!
Jag utmanar Julia Eweström att vara med på alla de utmaningarn som ni ger oss!
Det behöver inte ha med hästar att göra utan det kan vara vad som helst!

Rida i halsrem? Vems häst som kan stå stilla längst? Gör cinnamon challenge? Bara er fantasi sätter gränser!
Vi gör allt som inte dödar oss! <3
 

Where were you when everything was falling apart?

Jag måste säga att även om jag egentligen hatar snö så gör det sig bra på bild, så varför inte utnyttja snön när den ändå ligger där genom att ta lite bilder!?

Här kommer lite fler bilder från vinterfotograferingen med Olivia Dobos som inte har visats på bloggen!

 
 

Rider med repgrimma

Här är en liten kort video på när jag rider med repgrimma för första gången på Fire :)
Ledsen för dålig kvalité men hon spelade in med hennes jobbtelefon!
Går det inte att se på videon? Kolla då här istället: http://www.youtube.com/watch?v=P1Td718ZNFQ

Teen wolf obsession

Jag har blivit helt galen i teen wolf! Nu när jag sett klart på gossip girl så var jag såklart tvungen att hitta någon annan tv-serie att fangirla över istället för att sova. Stiles är så söt, men Derek är het. They would be the perfect couple, and therefore my new otp :3

Nej men seriously, I need to sleep.
 
Tumblr_lom54xqtf31qiu7o8o1_500_largeTumblr_m67kgbxnjy1qm4hrdo1_500_largeTumblr_mf3z317s9x1rrfw3mo1_500_largeTumblr_mat4g0n0ce1qjuevro1_500_largeTumblr_ltvf6aqzjx1qmxnz7o2_500_large_large

Ingen ridning :c

Idag blev det ingen ridning eftersom att jag var och firade min farfar hela dagen!
Han fyllde hela 70 igår!
Imorgon hoppas jag dock på att köra ett riktigt hårt men lärorikt dressyrpass :3
*HOPPAS DET ÄR LEDIGT I RIDHUSET*
 
Rolig fakta: Visste ni att jag redan har tappat bort hur många gånger jag har trillat av Fire? Det är inte så att jag har trillat av så många gångar, jag har bara riktigt uselt minne. Jag vet att det är över fyra ggr iaf, men ABSOLUT under tio... Kanske ska kolla upp det där
Tumblr_m7zboevpy41rytopqo1_1280_large

Mina navelpiercings

Dessa kom med posten förra veckan, är de inte bedårande?
De är inspirerade av datorspelet League of Legends.

1. Pink ward 2. Baron 3. Maokai sapling 4. Green ward

Ridning!

Idag red jag innan jag släppte ut hästarna i hagen och det gick så j*vla bra!
Vi skrittade (eller snarare halvtravade...) till hagarna och red ett varv runt dem.
Efter det så fick Fia träna på att stå stilla när jag skulle öppna grinden till padocken från hennes rygg, och ja... det gick till slut i alla fall! Väl där inne skrittade vi ett tag och gjorde några övningar som jag såg i ett gammal nummer av Ridsport.

När vi började trava så var hon väldigt pigg och i.o.m att jag red barbacka så kändes det inte så bra med att skumpa runt i snabb trav, så vi körde en övning där hon skulle skritta efter fyra staketpinngrejer. Efter ett tag komplicerade vi det hela en aning och körde skänkelvikning mellan några, bakdelsvändning mellan några andra och rygga vid ett annat ställe.

Hon verkade trivas väldigt bra i padocken och var väldigt lugn i.o.m att det var flera hästar i hagarna omkring henne och hon brydde sig inte alls om travarna som var inne på stora banan. Hon trivs jättebra på det nya bettet också! Jag köpte ett D-ringsbett bara för att prova på henne och hon blir faktiskt mycket lugnare på det!