Smink bok, natti natti <3

Pappa gav mig en jätte söt bok om smink, ååååååh <3   I LOVED IT. Jag älskar när min pappa ger mig presenter för jag brukar mest få av mamma. Sedan då är det så kul när man ser att sin pappa faktiskt vet vad man gillar. Den var jätte fin , pappa sa att den var jätte billig och att prislappen stod på baksidan. Vill inte kolla! För det är ju tanken som räknas. har försökt göra en liten outfit till imorgon. ( Kommer bli mycket lättare när min pappa hjälper mig att fixa grejor och bygga ihop en ny garderob, ska köpa sånna prov dockor ^^ Elr en faktiskt, men då kan man liksom göra klart flera dagars outfit, så slipper man gå upp så tidigt och fixa i ordning ) Jag tror jag kör på silver när det gäller smyckena, och jag håller mig till min söta ring, det är en rosett på. Men ses, ska läsa ( måste kolla på prislappen för att kunna riva av den . :/ ) och sova nu !

Får du mest presenter av din mamma eller pappa?


Du kan inte dölja barnet innuti dig,


Don't try to be a adult, just beacuse you can hide the child inside you behind your back

Gillar skuggningen på denna bilden... Tyckte att det var ganska perfekt format faktiskt. Men iallafall , så är den inte klar än. Vad tycks ?


1 dec

Imorgon är det första december. Lääängar. Inte för att julkalendern verkar speciellt bra detta året. Jag älskar julkalendern Trolltider.

 
Vilken jul kalender var din favorit?


god natt <3

Ska gå och lägga mig nu. Vi ses efter *host*skolan*host* imorgon. ses då. Har piano och ridning imorgon... Kommer inte hinna rita. Men jag scannar in några teckningar jag gjort idag-

Jultomtens hjälpreda


Hade ritbehov så gjorde denna skissen. Så vad tycker ni? Ska jag färglägga i photoshop eller för hand?
Vad tycker ni om teckningen?

Tack mamma , tack mamma , tack mammaaaaah <3



Varje morgon när jag vaknar upp och stänger av alarmet på mobilen har jag tänkt
, fan måste hitta min franskbok. Idag hittade min snälla mamma den. Thaaanks is all I can say. Den låg under lådorna vid mitt skrivbord. Jag hade kollat under skrivbordet men inte där. Men som tur är har man ju föräldrarna som letar upp grejorna åt en. Själv är jag en väldigt slarvig person, så varje gång jag tappar bort något säger mamma: " kommer jag in och letar hittar jag den på en gång " då svarar jag : " Bra, det är ju det jag vill! " . Fast mamma verkar inland inte fatta det, eftersom att hon bara tjatar om hur slarvig jag är och att hon hittar allt fastän det ligger framför näsan på mig. Men det är tur att man har mammor och pappor.

Är du slarvig?


Shumpizen goes blond. NOOOT ? !

Shumpizen är blond!

Vafan , det blev inte blondt! Min färg lossnade inte så det blev ljusbrunt, typ exakt samma som innan -.- Man bah palla betala 1500 :- för det, då kunde jag ju bara ha köpt skor eller något sånt och gjort slingor direkt.! Ja, glömde jag berätta ? Jag ska tillbaka och göra slingor. Är inte de gratis tänker jag skälla på dem ! Ska man betala 1500:-för ingenting ? FUCK them. Sorry att jag svär men är så upprörd! Jag som trodde att jag skulle bli blond. Och sedan kostar det liksom ändå 1500 :- jag behöver nya skor så varför färga då när inget händer. AAHHH . Jag blir så sur.


Min hat dag -

Söndag - VAAAARFÖR?
Visst , man får sova ut ifrån lördagen. Men själva söndagen är barah tråkig. Jag hatar söndag. Vad ska man göra? Dagen efteråt är ju måndag så man kan inte vara uppe sent. This Day sucks. Men bara för att man ska få något att göra kanske jag går själv till kyrkan. Om ingen hänger på då. Fast hur skulle det se ut? Shumpizen i kyrkan?

Vilken dag är din hat dag?


Ska färga


Jag ska färga håret om ca 50 min, drar nu <3 Pussisar. Lägger upp bild när det är färgat.


Bröd(skor)

Är du en sån männsika som inte orkar gå och handla bröd? Varför inte böja sig ner och äta av morgontofflorna?


Kanske inte speciellt använd bara , men kanske en rolig present? Fast om mörkt bröd inte är favoriten finns det såklart i andra brödsorter. För stora och små fötter.




Skulle du kunna tänka dig att ge bort en sådan här i present?

Halshuggen ..

Vad är det här? En pshykopat som samlar på sina offers huvuden?



Nej , snarare en konstnär som gör jätte verklighetstrogna skulpturer.


En liten beeebis


Fast han gör dem inte speciellt små.

Vad tycker du? Läskigt eller kul. Själv tycker jag nog att det är lite läskigt.

Idol

Idag sitter Hilda och Elif i publiken! Har redan sett dem typ tuuuusen gånger :P Älskar er

Fet mat kan göra dig förkyld



Gillar du hamburgare, Pizza, snabbmat, godis och andra godsaker? Det gör jag ! Men man ska tydligen inte äta dem för ofta, jag såg i metro idag att om man äter fet mat blir immunförsvaret dåligare och man löper mer risk att få t.ex. förkylning och feber.

Studier som man har gjort har visat att folk med fetma är infekektionskänsliga. Doktorand Louise Sandberg matade ett par möss med späck under åtta veckor och såg att deras immunförsvar blev dåligare än deras vänner som åt fettsnålt.

 Men man vet inte riktigt säkert att det är så med människor också, men man tror det eftersom att det man testar på möss oftast stämmer in på människor. Men att man för att man motionerar har mindre risk att bli smittat av t.ex. svininfluensan är förtidigt att säga.

 Men det är ju lite spännande tycker jag, jag som äter godsaker så ofta jag kan eftersom att jag har sån bra förbränning. Fast då kanske det inte är något farligt? Men lite läskigt är det ju.

Skulle du sluta äta godsaker för att inte bli sjuk?

Hittade här: Metro                                                                                                             


I hate rain

Titta denna söta tröjan ! Det står massa saker om regn och så, t.ex I hate rain och I want the sun back . Stämmer superbra in på mig! Hittade den på melba


Kawaii

Jag har ritat lite egna kläder. Jag mååååste göra en sån mössa på syslöjden, men syslöjden är snart slut så kommer nog inte bli förräns i 7:an, FUUUUCK .. ( sorry att jag svor ) Viiiiill göra en sån. Men iallafall, vad tyckte ni mest om på teckningarna ?


Twilight Fake !?

Lyssna på detta medans du läser ! Det är intro låten till True Blood


True blood böckerna kom ut tidigare än Twiligt, och är väääldigt lika ! Själv älskaaaar jag True blood som också finns på film. Serien sändes på SVT nu, och fortsätter i den 24 februari 2010. Tuur, för man klarar sig inte utan den!


I Twilight, kan Robert Pattinson karaktären Edward Cullen läsa tankar, alla utom Bella's,
I True Blood är Sookie telepatisk och kan läsa alla tankar utom vampyren Bill Compton, spelad av Paquin s verkliga livet pojkvän Stephen Moyer.


I ett fantastiskt sammanträffande, låter namnet True Blood skådespelaren Stephen Moyer lika dant som Twilight författaren Stephenie Meyer. 

Twilight: Bella den mänskliga älskar Edvard som är en vampyr.
True Blood: Sookie den telepatiska mänskliga, älskar Bill som är en vampyr.

Twilight: finns en kärlek triangel Mellan Bella, Edward och Jakob som är en skepnadsbytare,
True Blood: Båda skepnadsbytarna kan bli vargar, men författarna är snabba att påpeka, de är inte "varulvar" (vars förändringar kontrolleras av fullmåne).

I True Blood, Sookie föräldrar är döda,
I Twilight, Bellas mamma är borta och hon är också något lossnat från sin far.

Både Sookie och Bella Har inte den Normala Mänskliga rädslan för Vampyrer.

Twilight en värld av dolda vampyrer och klart inriktat på en tonårig läsekrets / publik
True Blood är inriktad på vuxna och presenterar en värld där vampyrer har kommit fram ur sitt gömställe. 


Jag tycker att de är ganska lika, och jag gillar båda serierna. Men jag tycker det är konstigt att Twilight är så lik True blood som faktiskt skrevs före Twilight. Vad tycker du? Är det lika? Är Twilight eller True Blood bäst?

Foki på stan <3

Idag var Foki på stan och shoppade till julafton. Hon satt på ett cafe och bloggade. Jag önskar att jag också hade det så. Att man bara kunde gå till ett cafe, shoppa lite här och var ... Men jag  är för kort + bara 12 år. Om världen bara kunde förändras

Jimmy Choo, Liiite väl dyrt

Förbered er på svett, vassa armbågar och shoppinghets utanför HM:s portar under H & M:s samarbete med stjärndesignern Jimmy Choo.

Jag tycker att detta var det bästa sammarbetet som HM någonsin har gjort. Det är ju hur snygga grejor som helst! Alla vill ju ha dem. HM har blivit tvungen att göra ett kö system för att det inte ska bli totalt kaos. Det gäller att vara där tidigt, de första 160 personerna för ett förtursarmband, som gör att de får i lugn och ro prova damskor, väskor och accessoarer ifrån Jimmy Choo. Alla armband har ett visst klockslag så man kan ha andra saker att göra tills det blir sin tur. Det är också en begränsning på hur många man får köpa, så att de inte säljs på tradera.

Men ändå tycker jag att kollektionen är liiite dyr. HM brukar ju ha saker för en låg budget , men saker över 1000-lappen är ju lite mycket. Jag tycker att de borde iallafall hålla sig under 1000-lappen, men sålänge får man nöja sig med tusen + ,





"havsmonster" matade fotograf



När de träffas först släpper den stora sälen sitt pingvinbyte och fokuserar på fotografen. Sälen öppnar munnen och tar tag om hela kameran och fotografens huvud i munnen och stänger för att visa vem som bestämmer. Men ångrar sig sedan så han sticker och hämtar pingviner ifrån ytan och matar fotografen. Men fotografen vill inte ha , men sälen fortsätter hämta fler. Tillslut visar sälen hur man ska äta och försöker trycka in sälen i kameran , eftersom att sälen trodde att det var hans mun.

Det verkar läskigt, slöseri på pingviner, men ändå sött. Gulligt att sälen tyckte så mycket om fotografen. Vad tycker du att det var?


Är du en riktig tjej?

 Det är en sån grej som går runt på bdb , själv tycker jag att det är töntigt med fördomar , men hade inget att skriva om på bloggen så ja,, varför inte ? 

ÄR DU EN RIKTIG TJEJ?

Tjejer som ser detta måste "fylla i".



[x] Du har fler än 10 nagellack. 

[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500.

[x] Du har eller har haft lösnaglar.

[x] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn

[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.

[x] När du var liten ville du vara en prinsessa.

[x] Du brukar gå på stan med din mamma.

[x] Du har rosa eller lila i ditt rum.
totalt: 7


[x] har färgat håret.

[x] du har slingat håret

[/] Du har alltid din mobil med dig.

[/] Du dansar vilt när du är ensam hemma

[/] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.

[/] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan

[/] Du älskar att gå till frisören.

[/] Du solar hellre än att bada.
totalt: 5

DU ÄLSKAR:
[x] Skor

[x] Färgen rosa

[x] Shopping

[x] Dekorationer

[x] Speglar

[/] Skolan

[x] Delfiner

[/] Disneyfilmer

[x] Ljus

[/] Blommor 

[x] Mjukisdjur

totalt: 9 ½



Du shoppar på:

[x] MQ (daaaaah ? )

[ ] Kompaniet 

[x] Victoria's secret ( såklart )

[x] H&M  ( snyggt ibland )

[ ] Aim

[x] New Yorker ( Snyggast käder , klaurt ! )

[x] Gina Tricot ( jag säger det igen, daaaaah ? )

[ ] NK

[ ] Top Gun

[x] JC

[x] BIK BOK
 
[x] kappahl

[x] CUBUS

[x] sisters

totalt: 1o



U SÄGER OFTA:

[x]Whatever

[
x
] Oh my god ( omg )

[x]Vet inte

[x]Cute

[ ] Kåtbock ( vem säger deh ? )

[x] Visst

[x] Säkert

[x] Ursäkta?

[/] Fabulous

[x] Hallå

totalt: 8 ½



U LÄSER:

[x] Frida

[ ] Cosmopolitan

[x] Glamour

[x] Elle

[x] Teen Vouge

[ ] Bravo

[ ] solo

[/] Wendy

[ ] Bravo girl

[x] Star Flash

[x] okej

[/] CHIC

totalt: 7





DU GILLAR DESSA FIMER:

[ ] Elizabetown

[ ] Eva och Adam

[x] Freaky Friday

[ ] Ciao Bella

[ ] A Walk To Remember

[ ] Notting hill

[ ] Where The Heart Is

[x] Just My luck

[ ] John Tucker Must Die

[ ] The holiday

[ ] Girls United

[x] How To Lose A Guy In 10 Days

[x] The hot chick

[ ] My girl

totalt: 4

DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[/] Lost 

[x] Ugly Betty

[x] Top Model

[x] Projekt Runway

[x] Desperate Housewives

[x] The Simple Life

[ ] Men In Trees-

[ ] 8th & Ocean

[/] Grey's Anatomy

[ ]  The OC

[ ] Laguna Beach/The Hills

[ ] Nip/Tuck

[x] Gilmore Girls

[ ] One Three Hill

[x] Heroes ,

[x] idol

totalt: 9


TOTALT FICK JAG:  60

-15: Är du en kille?
16-29: Du är en killtjej!
30-44: Vanlig tjej!
45-73: Pink girl
74-94: Mammas flicka !

Är jag en Pink girl, lite tjejig är jag väl, XD


Hello Kitty högtalare

 - Blev en liten bild men ändå , det är en liten högtalare ifrån Gadgetgirl som e supersött formad som Hello Kitty. De har ett bra ljud, tar ström från USB uttaget på datorn, eller från 2st AA batterier.
3x3 watt 82 +3db, 3.5mm. Passar till exempel. iPod, iPhone, MP3/MP4-spelare, MD, CD, Notebooks, PDA, PSP, telefoner, datorer mm.

De kostar 285.00 kr . Tycker du att de var söta ?


Foki har en tävling

Foki har en tävling hon med om att man kan vinna vad man vill på cocoo.se , <3

(: ~ ~ :)


Tävling <3

Glöm inte bort tävlingen ! Gå in på kategorin " Tävlingar " så finns den där! Du kan vinna vad du vill ifrån Cocoo !


Franska

Idag var jag med två kompisar och hade roligt :) I skolan var det franska, vad säger jag nu? Je ne sas pas , jag vet inte XD , Asså det betyder jag vet inte :P , det ska man klart säga. M , men pussisar<3

Skönhetstips



Om du har fett hår och inte hinner tvätta det innan du går ut,
pudra lite mjöl över det och kamma sedan igenom håret.
Då ser håret nytvättat ut och så kan du vänta med att tvätta det tills du kommer hem :)
(För dem med ljust hår, annars kommer det att se ut som om du har mjäll :P )


Påsar under ögonen?
Vaknar du med svullna ögon?
Blöt två bomullstussar i kall mjölk & använder dom som kompresser på ögonen i 10 min.



Livlöst hår?
För att ge livlöst hår mer volym kan du använda en burk avslaget öl som hårstärkande sköljning.
Späd 1dl öl med 3 dl vatten och häll det över håret. Massera grundligt och skölj sedan med varmt vatten.



Vitare tänder!
Blanda vatten, bakpulver, salt och citron och borsta sedan tänderna med blandningen. Så har du fått en snabb budgetbehandling - Upprepa några dagar i följd!


Längre ögonfransar?

Sätt lite vaselin på ögonfransarna innan du ska gå och lägga dig!
Fransarna får massa näring och torkar inte ut.
Det stärker och får dom att växa snabbare eftersom att näringen hjälper till!

OBS! Ta inte för mycket Vaselin. Kan leda till Vagel!


Lyx eller budget

Dåligt med pengar just nu? Titta inte bara på de dyraste märkesklädesaffärerna, de kanske finns nästan lika dana där du minst anar det..







Vad tycker ni var snyggast ? Dyr, dyrare eller den dyraste ? XD

Ridning

Snart är det ridning , ville bara säga deh. Pussisar alla som kollar på min blogg. Har en fråga där nere

Varför läser du min blogg? ( svara <3 )


Top Model FINAL <3

Nu äre final i Top Model. ses <3

Top Model FINAL <3

Nu äre final i Top Model. ses <3 Nu kryper man ner under täcker och myser framför TV med mamma o lillebror

När jag är 18

Hade lite tråkigt så jag gjorde så här ;] Jag kan garantera att även om jag hade tråkigt , kommer du ha kul nu :P ( kanske ) (A)


Måste läsas ;P

~ Klara Söker jobb :P ~
Jag har så booring, Foki lägger ju aldrig upp inlägg XD Sysselsätter mig med nevnarien istället :P


Facebook regler, (komik)



Beter du dig som du ska på Facebook ? Tänk efter innan du gör något mot reglerna!

Sugen på en hamburgare? Sov på saken.



Den här sängen är så häftig att den till och med har en egen fanclub på Facebook.Den här hemmagjorda burgaren återfinns i Kayla Kromers hus i Texas, USA.Säga vad man vill om sängens utseende (eller vilka komiska paralleller du kan dra mellan feta amerikaner och
val av sängar
), men när en säng har 3000 anhängare via Facebook är det något skumt på gång.
Den är inte till salu men du kan läsa hur du gör din egen på hamburgerbed.com.
 För vegetarianer finns det såklart en variant med corn istället XD

Cool säng, men kanske lite jobbig att sova i? Vad tycker ni, skulle ni kunna tänka er att sova i en jätte hamburgare utan att drömma mardrömmar om stora hamburgare?


Morgontrött

Visst blir man tokig när man vaknar en skoldag dödstrött efter att ha sett på Scrubs kanske liiiiiiite för sent och märker att klockan är tio i åtta ! Man vet ju att ens mamma har tjatat att man ska gå upp tidigare och typ väckte en klockan 7, men man tyckte att det var för tidigt för att gå upp. Man tycker att föräldrarna borde vara lite listigare för att få en att komma upp, t.ex så kan de ju säga klockan är tio i åtta , upp nu. Och då när man är uppe märker man att klockan egentligen är 7. Och då är det ju inte lönt att krypa ner under täcket igen.
Hur gör era föräldrar för att få upp er på morgnarna?


Olika strumpor :P

~ Imorgon är det skola , och jag har inga strumpor ~
Visst är jag påhittig? Det ligger en strumpa där och en strumpa där och vissa sitter ihop... Men om de sitter ihop är de inte likadana ändå! Jag får överleva på ridstrumpor.. Fast även några av dem är olika!


Rosetter ? Det nya modet!



Rosetter och cupcakes verkar värkligen vara det nya modet nu i vinter! Iallafall verkar det som att små söta accesoarier har dragit på sig mycket uppmärksamhet! Speciellt ifrån Cocoo, alla snackar ju nästan om de söta halsbanden och ringarna ! Det är nog ifrån sveriges nya modeikon Foki som alla får det ifrån. Iallafall, här är några söta smyckes affärer där du kan hitta alla de små söta sakerna.

Som cocoo och mihi

Chokladfontän

Choklad är gott, men kan bli lite tråkigt i en pappersförpackning. Det är lite fantasilöst att inte ha en chokladfontän hemma. Bara värm din choklad (upp till 1,5kg åt gången) i mikron eller ett vattenbad och häll den sedan på fontänten och starta den.

Chokladen börjar då cirkulera och hålls flytande med hjälp av värmeelementet i fontntänen. Blanda gärna i lite olja i chokladsmeten så rinner den längre och smidigare.

Mycket festligt på festen eller bara när du sitter hemma och tycker synd om dig själv.

Tillverkad av rostfritt stål så den går lätt att rengöra efter att du kladdat ner den med choklad.

Klicka för att se nästa bild

Tjaaa, varför inte ?

Skulle du vilja ha en chokladfontän där hemma ?


Färgat håret, askblondt ?

Färgat håret <3 ,, Blev inte speciellt mycket skillnad enligt mig... Kanske mindre rött .? Men iallafall kommer ingen bild eftersom att det inte är torrt, det ska torka av sig själv! Annars förstör man miljön . XD Jag är faktiskt en iljökämpe om ni inte visste det.


Hopptävling

Idag var jag i stallet på en hopptävling. Det var Carina priset men jag hoppade i LD så det var bara clearround. Men iallafall var det jätte roligt! För jag hade min älskling Billy. För er som inte vet är Billy världens duktigaste häst och jag har vunnit med honom 2 gånger och hoppar nästan ( så ofta jag får ^^ ) alltid med honom i hopptävlingar. Han är världens duktigaste hopphäst, fast egentligen är Cocos den duktigaste i stallet ... But you guys get the point  ^^


Gammal bild , men ändå <3

Vem älskar inte MELBA <3

Asså melba har ju fucking allt!!! Pluss att det är nästan det ända stället där det finns skor för oss med små fötter. Jag måste bara ha deras rosa sånna short fur boot. Vet att jag lagt upp melba nu på min blogg tusen gånger men ni måste checka in dem ! http://melba.se . Det är ett måste! + alla mina fokiälskande läsare XD De har en sån flik med kläder som foki speciellt valt ut. ( Ebba klickar såklart in på melba på direkten bara därför XD )

Logga_large

Nya byxor

Här är mina nya MM byxor, var perfekt storlek och allt.



Om ni undrar varför bilderna är så dåliga är det för att jag laddar systemkamerabatteriet så jag får helt enkelt vänta, och använda web cam.


Morgonuppdatering

Gääääääsp , sitter här vid datorn och mina händer skakar av sömn när de glider över tangenterna. Hur kan man vara så trött när man har sovit i 2 h mer än man brukar? Någon måste ta reda på deh. Men inte jag, för nu kryper jag under täcket igen.

Mobilviruset -.-

Pågrund av mobilvirusproblemet kommer jag aldrig mer svara på dolt nr. Så ring aldrig med dolt nummer. Kommer inte svara... Därför:

Jag har abbonemanget 3 och har bett min mamma att för att jag inte ska använda för mycket har jag en gräns på 100 kr att ringa för per månad. 18 nov ringde ett dolt nr till mig, och helt plötsligt hade jag nått min månadsgräns fastän jag ALDRIG hade använt min mobil då eftersom att mobilen var trasig. Så jag ber mamma att ta bort spärren till 200 kr , och nu idag ringer ett dolt nr, ingen pratar. Jag bara ok. Sedan skulle jag skicka ett meddelande till Rebecka. Då står det att meddelandet inte kunde skicka. Jag testar ringa hem , men det går inte häller. Det där dolda nummret har alltså snott 200 kr ifrån mig. Svara aldrig på dolt nr!!!

Mobilvirus

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGGG!!!!!!!!! Det är något fukking mobilvirus som ringer till alla fucking mobiler med dolt nummer och snor pengar! Tyckte väl att jag inte har ringt någon!

Muffsen framplockade.. !

Plockade fram muffsen igår ^^, det hela hände eftersom att jag inte hittade ett par vantar tills när jag skulle till skolan, då kollade jag i vinterlådan och vad hittar man där? Jo , såklart de gamla röd muffsen. Jag gilar i vanliga fall inte rött , men jag tycker det är den bästa färgen nu när det är jul! Min favvo årstid. Och det är inte för att jag vill ha paket ( bara ) utan för att jag älskar att pynta ! ( + hittade aldrig några vantar , tog sockor på händerna istället. XD , det tipsar jag om ! )


 






Musikillustrationen

Sååååå irriterande att texten aldrig kommer med... Men iaf , ungefär såhär kommer det att se ut. Bara en snabb skiss.


Färdig städat!

Äntligen städat klart. Börjar på bilden nu. Ses

Städaaa---

Usssssh , kom nyss på att jag MÅÅÅÅSTE städa... Jag tar och gör det nu så slipper jag göra det medans jag ritar sedan. Japp, pussisar

Musik illustration

Ska sätta mig nu och jobba lite grann med en ny illustration med musik eller en serie med musik, har det i läxa till min tecknarskola... Vad tkr ni ? En bild elr en serie? Svarar ni nt kommer jag nog börja med en illustration. Till illustrationen ska jag ha låten Sharada , sök på den på youtube. Och till serien ska jag ha umberella. Den vet nog de flesta vilken låt det är ^^ .


Ny header

Blev en snabb julpyntning här på bloggen ^^ , så länge iaf. Ska göra en helt ny sedan

till jul

Konservblomma


"Blommor passar alltid", säger folk med lite koll på gåvoproblematik. Men det är sällan man hör ett knyst om att blommor:
a) Är stökiga att bära med sig. I synnerhet i kollektivtrafik.
b) Vid större festligheter lätt blir så många att värden har svårt att veta var han/hon ska göra av dem.
c) Dör alldeles för snabbt.

Om man däremot kommer med växter på burk händer följande:
a) Du kan ha burken i fickan.
b) Värden blir glad över att få nåt oväntat och praktiskt.
c) Man bestämmer själv när de lever eller dör.

Konservväxterna levereras i en vacker burk som man vid valfritt tillfälle kan knäppa upp, hälla en skvätt vatten i och låta naturens underverk börja. Extremt lättskött.

I våra burkar finns följande fina växter: Solros, Dahlia, Tomatplanta, Oregano, Persilja, Basilika, Rädisa, Jordgubbsplanta, Mimosa, Pelargonia, Impatiens och Petunia.

Växterna mår bra av att omplanteras i en vanlig kruka när de är tillräckligt stora (se besökarnas bilder nedan).

(Tänk också på att en konservväxt kan vara en lämplig present för någon som bor i rymden eller i havet. Om ni nu av nån anledning skulle känna nån som gör det.)


Mitt skisshäfte ...

Såhär ser mitt skisshäfte ut ^^


Det är där jag ritar alla mina glasögon ormar och manga inspirerade teckningar... Glömde den i skolan så det blir nog inga teckningar förräns imorgon.


Filosofier ...

Nu sedan i 4:an har jag velat gå på ett hästinternat gymnasium ... Men jag få ju inte glömma bort min största hobby, inreda ! Jag verkligen äääälskar att inreda, det är faktiskt därför som jag älskar att bestämma vilket gymnasium och så, eftersom att när man får betalt kan man inreda själv! Och om jag får ett riktigt bra jobb ska jag nöja mig med att inreda hemma hos mig, men annars... BARA MÅSTE JAG JOBBA HALVTID som inredare! Fast jag älskar också att fota, men det har jag som hobby. Men det är så synd att jag inte har pengar , för isf skulle jag måla om mitt rum till svart och en rosa vägg, och köpa massor med juldekorationer. Snart kommer bloggen även att bli lite julig ^^

Glasses of Love


Ritade denna för ett tag sedan. Orkade inte färglägga i photoshop, men kanske gör det när jag har tid.

Zip It

Första inlagda illustration.

Jag älskar att rita tjejer i stora glasögon ! Så det kommer ni se mycket av ! Här är en inskannad teckning som jag först ritat i blyerts och skuggad med toa papper XD Sedan lade jag in färg  i photoshop !


EFTER




FÖRE



Alla mina bilder är Copyright


Misses Dammsugskräck

Nu ska jag dammsuga och såklart direkt när misse ser dammsugaren rusar hon ut ur rummet. Det är så sött när katter är rädda för dammsugare! ^^

Vinn 15 000 kr på dustin home

På Dustin Home är det en jätte bra tävling om att man kan vinna 15 000 kr på ett present kort och jag behöver verkligen nya tillbehör till min kamera ! Jag hittade denna sidan med väldigt billiga och ändå bra saker! Och dessutom är det saker som inte finns i andra affärer. Jag har letat jätte mycket efter vissa saker men de finns bara här vad jag vet. Kolla in Dustin Home , här är några grejor som jag skulle vilja ha :


 
   CANON EF 50/2.5 MAKRO




 

CANON EF-S 55-250/4-5.6 IS



HOYA FILTER UV(0) HMC 52MM
HOYA FILTER UV(0) HMC 52MM



Och mycket mer , speciellt så vill jag ha sånna extra filter , det behövs verkligen ! Vad väntar ni på? ska inte ni också vara med ?

Blodsockerfall

idag när jag var i skolan kände jag mig trött och förstod efter ett tag att jag hade ett nytt blodsockerfall. Så efter 1 ½ timme i  skolan bad jag Gert om lite socker och precis innan jag fick sockerbiten var det som om jag skulle svimma. Alltså i rättantid ! Det kändes mycket bättre då. Anna ( en annan lärare ) tipsade mig om ett par tabletter. Ska nog köpa ett par sånna. Här e ett exempel på hur vissa kan se ut :



Det gör så att man får i sig socker och får mer energi.


Idol på fredag

Idolernas första duetter

Idolerna sjunger duetter för första gången i år. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Källa

På fredag sjunger idolerna inte bara ensamma de låtar som toppat listorna de senaste åren. Det är även dags för årets första duetter. Temat på fredag är topplista, vilket innebär att alla låtar vi kommer få se är sådana som på 2000-talet legat högt upp på topplistorna. Här är idolernas låtval och de som kommer framföras som duetter.

Erik Grönwall sjunger Bodies av Robbie Williams
För att rösta, ring 09941401 eller smsa Erik till 72400
Läs Eriks blogg här!

 

 

Eddie Razaz sjunger Curly sue av takida
För att rösta, ring 09941402 eller smsa 72400
Läs Eddies blogg här!

 

 

 Reza Ningtyas Lindh sjunger Halo av Beyoncé
För att rösta, ring 09941403 eller smsa Reza till 72400
Läs Rezas blogg här!

 

 

Calle Kristiansson sjunger Bad day av Daniel Powter
För att rösta ring 09941404 eller smsa 72400
Läs Calles blogg här!

 

 

Tove Östman Styrke sjunger I wish I was a punkrocker av Sandi Thom
För att rösta, ring 09941405 eller smsa 72400
Läs Toves blogg här!

 

 

Mariette Hansson sjunger Bleeding love av Leona Lewis
För att rösta, ring 09941406 eller smsa Mariette till 72400
Läs Mariettes blogg här!

 

 

Efter solonumrena kommer idolerna tillsammans framföra duetter. Då blir det dessa låtarna :

 

 

Reza och Eddie sjunger If only you av Danny och Therese

Mariette och Calle sjunger Someone new av Eskobar och Heather Nova 

Tova och Erik sjunger Kids av Robbie Williams och Kylie Minogue

 

Röstningen startar på fredag klockan 20:00. Det kostar 5,70 kronor per samtal och sms.

Själv tycker jag att Erik är bäst , eftersom att han har utseéndet och en riktigt bra röst, och på tävlingen tror jag att det kommer gå bra för Tove för själv älskar jag -  I wish I was a punkrocker . 
Vem tror du kommer göra bäst ifrån sig?


Könsdiskriminering

Idag när jag var i skolan var killarna och spelade fotboll på rasten. Då ville jag och 2 av mina kompisar också vara med men de sa nej. Vad jag tyckte också var konstigt var att hela tiden fick killar som bara sa : Jag e med. Hoppa in mitt i spelet, men vi tjejer var tvugna att titta på eller vara hejaklack. Är det deras bild av oss tjejer eller ? Små accesoarer som ska gå runt i små kjolar? Men iallafall så när killarna sa nej sa vi till dem den gamla reglen sedan dagis. -" alla får vara med " och vi bara hoppade in på plan och sa till varandra -" vi är med i det laget som ska göra mål där " och så gick det bra i ett tag men så kom bollen rakt mot mitt ben i en jätte snabb fart och jag skrek. Då fick vi plötsligtg inte vara med ! Är inte det fel? Sedan när vi frågade om vi fick vara med så sa de att vi inte var seriösa. Men om jag ska vara ärlig försökte jag faktiskt mitt bästa ! Sedan gick vi och pratade med en kill lärare och han sa bara " haha , ni får inte vara med ". Sedan sa vi till en tjej , och hon sa bara att vi nog inte var seriösa. Jag tyckte att det var väldigt lågt. Mina kompisar med så vi pratade med rektorn. Men där blev det inget ihäller. Därför bestämde jag och mina kompisar : Hilda o Ebba att vi ska ha föredrag i skolan om könsdiskriminering. Så nu när jag gick hem gick jag in på wikipedia och tittade vad de skrev om könsdiskriminering.


Könsdiskriminering är när män och kvinnor behandlas olika på grund av deras biologiska eller sociala kön. Motsatsen till könsdiskriminering är jämställdhet, det vill säga att män och kvinnor har samma rättigheter och möjligheter oavsett kön. Traditionellt har de flesta kulturer i världen, både historiska och moderna, behandlat män och kvinnor olika, med hänvisning till verkliga eller förmodade olika egenskaper. Feminister menar att denna särskiljnad oftast innebär och har inneburit att kvinnor fått sämre villkor än män. Historiskt sett har det varit mer regel än undantag att kvinnor särbehandlats i lag, i många kulturer. Typiska exempel är bristen på kvinnlig rösträtt, förbud för kvinnor att inneha vissa ämbeten eller tjänster, förbud för kvinnor att äga och förfoga över egendom, ingen eller sämre arvsrätt för kvinnor, ingen eller sämre möjligheter till skilsmässa för kvinnor, inga eller sämre möjligheter till utbildning för kvinnor, kvinnlig könsstympning och fler tvingade klädkoder eller uppförandekoder för kvinnor än män. I många västerländska moderna kulturer är dessa skillnader historiska, men i andra länder består alla eller flera av dem.

Samtidigt bör man vara medveten om att en relativ jämställdhet enligt lag inte betyder att ett land är helt jämställt. I många länder finns exempel på hur kön ändå påverkar män och kvinnors villkor, så att färre kvinnor har starka maktpositioner inom politik och näringsliv, att kvinnor utför mer av familjearbetet med barn och hushållssysslor, att kvinnor upplever starkare krav på att följa ett visst utseendeideal och att kvinnor generellt sett har lägre löner än män. Hur dessa företeelser är kopplade till verkliga eller inbillade skillnader mellan män och kvinnor råder det delade dock meningar om, liksom om det handlar om strukturellt könsdiskriminerande normer, individuella val eller biologiska urvalsprocesser.

När män och kvinnor på det individuella planet behandlas sämre än det motsatta könet beror det ofta på uppfattningar om hur män och kvinnor är eller bör bete sig rent socialt. Det kan handla om allt ifrån att män inte anses kunna passa barn lika bra som kvinnor och därför ifrågasätts i sin föräldraroll till att kvinnor anses vilja skaffa och ta hand om barn och därför inte erbjuds krävande och karriärgynnande tjänster i ett företag.

I vissa länder betraktas diskriminering av transpersoner, eller ibland enbart transsexuella, som könsdiskriminering ur rättslig synvinkel. I mer dagligt tal ses dock den typen av diskriminering ofta som en typ av övergripande diskriminering av gruppen HBT-personer, homosexuella, bisexuella och transpersoner

Själv tycker jag att det också är konstigt att det t.ex är flest killar som spelar fotboll och att det alltid är killarna som är det nya och sånt på TV , om jag ska vara ärlig vet jag inte en ända känd kvinnlig fotbollspelare. Och även i ridning är det nästan ingen kille som rider. Men väl på tävlingar är det nästan fler killar som tävlar. Det tycker jag är lite konstigt. Kanske är det så att en ny grupp tjejer håller på och ska bli fler bland de kända ryttarna ? Eller så är det bara så att killarna inte syns på ridskolor eftersom att de har egen häst. Frågan står alltså kvar. Men en stor fråga har jag. Tror ni att det är fler killar än tjejer som bloggar eller tvärt om ?


Uppdatering

Oj oj oj , det var länge sedan man lade in :'O Idag ska jag uppdatera som attan ! Så håll i er. Ville bara säga att tävlingen också är i full gång där nere så sätt igång och bli med.

Cocoo tävling <3

Jag blev inspirerad av Fokis tävling så nu gör jag en egen <3




DET ÄR GRATIS ATT VARA MED !

Jag kommer lotta ut vem av er som kommer att få det ni önskar er. Så var med!

Så här gör du:


1 Klicka på den här länken cocoo.se 
2 Kolla sedan ut 1-2 saker du skulle vilja ha
3 Sedan klickar du där nere på kommentarer ( viktigt så jag vet att du är med ! )
4 Skriv din e-post, vad du önskar dig och din blogg ( om du har någon )
5 Sedan går du in på din blogg och skriver att du är med i Shumpizens tävling. Det är viktigtg att du länkar mig. Om du inte har blogg kan du alltid kolla där uppe vid min lilla bild där uppe står det följ bloggen. Tryck på den knappen då och sedan regristrerar du dig. Sedan söker du på Shumpizen och tar den högst upp , Shumpizen , bloggen alltså inte bilddagboken. Då blir du prenumerant! Jag kan se om du har gjort något av detta och kollar det noga !
6 Sedan är det bara att hålla koll på att jag lägger upp vem som har vunnit! Paketet kommer med posten.

Lycka till!

Jag är med i Fokis tävling <3

Jag är med i fokis tävling ! Hon äger barah så ni som inte vet det vet det nu XD . Fast alla vet nog redan det. Tjohej <3  Här är en länk till hennes blogg, pussisar! Foki   <--- Länk

Baka :)

Ska baka Cup Cakes . Kommer nog upp bilder efteråt om de blir lyckade. Fortsätt kolla på bloggen och håll utkik, snart kanske de e klara ^^

Presentbilder

Har tagit lite bilder på presenter och sånt. :] Lägger upp några ^^








Övernattning

Stallet idag med Ebba... Sedan ska hon sova över här och vi ska ha funnie , har redan en massa ideér om vad vi kan göra ^^ Pussisar och bara så att alla som vill veta fick jag 296 besökare i torsdag inte 96 ^^ Det var bara efter halva dagen


Robert Pattinson vet inte vad fansen vill



Allas våran snygging Robert Pattinson med otvättat hår och som nu är aktuell med den nya delen i Twilight, New moon har fått nog av sina fans. – Allt skrikande är så bisarrt. De skriker för att de vill ha något, men jag har absolut ingen aning om vad det är de vill ha. Hur jag jag tillfredsställa dem?, säger Robert Pattinson. Mitt tips till honom är väl att fråga dem vad de vill ha eller bara slita av sig skortan och slänga ut så blir det npg ännu fler som skriker. Men här kommer den stora frågan. Tycker inte ni att Robert borde tvätta sitt hår , eller passar han i det ?


      Filmen har premiär den 20/11 - 2009

Linda rosing vill förminska brösten



Dagen då Kissie egentligen också skulle vara med på debatt och prata om plastikoperationer berättar Linda att hon ångrar att hon opererat sig. Själv tycker jag att hon är stark som vågar ändra på sig nu och berättar om allt det med dålig självkänsla och så.

Hon har opererat brösten, förstorat läpparna och lyft ansiktet.
Men nu ångrar Linda Rosing sina ingrepp.
– Jag ska förminska mina bröst radikalt, har hon sagt
Linda Rosing, 35, opererade sina bröst första gången när hon var 23 sedan efter det har hon gjort det 2 gånger till. Fast det ångrar hon nu.

– I dag känner jag mig mycket tryggare med mig själv, jag ångrar att jag gjorde så stora bröst, säger hon till Nöjesbladet precis efter direktsändningen av SVT:s ”Debatt” där hon var med och diskuterade plastikoperationer.
Hon är gravid i åttonde månaden och det är också graviditeten som hon säger att ligger bakom att hon ångrat sig.
– Jag har blivit klokare, graviditeten har fått mig att bli lugnare och mer harmonisk, säger hon.
”Inte någon bimbo”
 hon har sagt att hon är trött på alla visslingar och kommentarer som möter henne när hon går på stan.
– Jag vill bli sedd för den jag är, inte för någon bimbo eller något sexobjekt, säger Linda.
Efter att hon ammat ska hon förminska brösten och läpparna.
– Jag ska förminska brösten radikalt. Jag vet inte hur mycket, jag ska rådgöra med min läkare men det kommer att bli mer än hälften. Läpparna är fett som jag har opererat in. Jag ska kolla om man kan fixa det med laser, men jag har ingen aning om det går.
Hon säger att hon förstorade dem för att hon hade dålig självkänsla, hon ville ha uppmärksamhet men att detbara blev på fel sätt. Hon säger också att man drar till sig fel sorts killar och att allt bara blir pankaka. - Du kommer bara vilja ändra dig, säger Linda.

Källa : Aftonbladet


Besöks rekord



Jäääääklar <3 , visst så har jag haft bloggen i mer än 10 dagar , XD Och fick faktiskt 71 bes förra måndagen men ändå , detta är rekord XD

Städa ^^

Nu ska jag ta och städa lite så kommer bli lite inaktiv , bara så ni vet.


Följa mig med bloglovin ?

Följ min blogg med bloglovin   nu :) Snälla (a) Så kan jag vara stolt över att ha fler än 1 prenumerant , och ifall det är du som är min 1 prenumerant . Tack du är ju såå gullig <3

Rolighetsteorin

När jag var i stockholm såg jag en rolig soptunna som var världens djupaste , nu vet jag vilka det var som hade skapat dessa roliga saker i stockholm.

Djupaste soptunnan ...



Tomglasspelet



Pianotrappan



Vilken tycker du att skulle vara bäst till din stad? Själv tror jag att soptunnan skulle vara bäst till malmö. Men iaf , om du kommer på en egen idé kan du väl skriva en kommentar med den? Skulle vara spännande...

Källa : Rolighetsteorin

Omg , :D haha



Jag är med på blogg.se ´s framsida! Omg vad roligt! Kanske början på något stort? ^^

Höstlovs bilder



Här kommer några höslovsbilder ^^ Tog de på ridningen vid klagshamn, har nämligen stått på min balkong och kollat på det fina trädet med gula blad som står i rondellen och längtat till att få fota ett träd.



Fredda min sötis där nere
|
v




Om någon vill veta hur det går till när jag fotar fredda är det bara att tänka er en tjej i svart stor mösse som säger skratta , skratta XD

Halsbands bilder.


Använde mig av närbild positionen och på några använda jag mig av A-deep , Iso 400 liten bländare. :) Gaaaanska nöjd =}






 
den blev suddig , men ville bara visa den ^^  alla gör fel ibland. kommentera <3


Sjuk Idag!

Ush ush ,  har jätte ont i armen sedan igår och huvudvärk. :/ Inte roligt. Det är faktiskt en av biverkningarna att få ont i huvudet av vaccinet. Skulle ha tänkt på det. Men är det inte roligare att ligga i säng med lite huvudvärk än att ha dödlig feber och hosta ? Jag är glad för att jag tog vaccinet. Det blir nog dans till sedan om jag mår bättre men det blir ingen skola för mig idag. Skulle bara ligga och försöka sova på matteboken och alla killar skulle säkert gå runt och slå en på armen. Fast det är ju inte säkert eftersom att min lärare Gert , som e världens bästa lärare och faktiskt läser min blogg ^^ har sagt till alla att det är farligt och att man inte ska göra det. Men jag har redan mina misstankar till några killar som inte har tagit sprutan som säkert kommer att slå på de killar som har tagit den . De är faktiskt mesigt. Men ja , låt killarna vara mesar eftersom att det är deh som vill. Men iaf , kanske blir några inlägg idag. ( om ni inte visste det är lägger jag upp 2-6 inlägg per dag , så kolla inte bara en gång utan kolla flera! Och de flesta inläggen kommer upp efter klockan 20.00 , men de kan ni ju annars läsa dagen efteråt om det känns sent. Men pussisar , kan nt någon skriva en krya på dig kommentar? ^^

svininfluensa vaccin

Tog svin influensa sprutan idag ! Gjorde inte speciellt ont men har lite ont nu efteråt. Hoppas jag nt börjar gå baklänges :O

Första snön



Idag i malmö kom den första snön. Lite tidigt tycker man ju. 

Snö är regn i form av iskristaller , enstaka eller sammanfogade ( kom inte på något annat ord för det ) . Snöfall betecknar specifikt nederbörden och snötäcke betecknar snö på marken. Snö som virvlar upp från marken av tillräckligt kraftig och byig vind kallas snödrev. Snö är vanligast på vintern, men kan komma andra årstider om temperaturen är kall eller om man har fake snö. De nedfallande iskristallerna kallas snöstjärnor och i de fall de klumpas ihop blir det snöflingor. Dessa är ett granulärt material och har därmed en mjuk struktur, men snömassor blir mer kompakta om de pressas samman och då har man gjort en snöboll XD .

När utomhustemperaturen är över 0 °C brukar snö som ligger på marken normalt smälta medan snön fryser när utomshustemperaturen är under 0 °C.

När det  är -12 till -16 grader ute brukar det bli många iskristaller och då kan iskristallen skapas till den klassiska sexarmade formen, en så kallad snöstjärna. Vid högre temperaturer kan snöstjärnan vara trearmad, medan armarna vid riktigt låga temperaturen kan flyta ihop så att flingan blir mer rund.

 Det stämmer inte att det inte finns två identiska snöstjärnor, men det är väldigt liten chans att hitta två exakt lika dana snöstjärnor.

När snöstjärnor faller genom fuktig luft nära noll grader får de en fukthinna, vilket gör att snöstjärnorna kan fasta på varandra och bilda en snöflinga. Särskilt stora snöflingor som bildas på detta sätt kallas lapphandskar eller lappvantar.

Olika sorters snöflingor.

 


Hello Kitty mobil ^^

Jätte söt hello Kitty mobil ! Ska man köpa ?


 

 

Specifikationer:
 
- Storlek på skärm: 2,6-tums LCD
- Data Transfer: USB-kabel / Bluetooth 
- Nätverk Frekvens: GSM 900/1800Mhz
- Storlek (H, B, D): 70 * 60 * 16 mm
- Vikt: 70 gram
- Språk: Engelska, Franska, Italienska, Arabiska
 
Prestanda:
 
- Videospelare: Support för 3GP / MP4
- Ljudspelare: MP3 / WAV / AMR, FM-Radio - dessutom har den inbyggda dubbla stereohögtalare
- Kamera: 1.3 Megapixel, Video
- Minne: Inbyggt 512 MB, plats för upp till 2GB TF/SD-kort
- Batteritid:                         Ringa 180 - 300 minuter
                                              Standby ca. 150 timmar
 
OBS! Inga svenska språkinställningar finns men däremot stödjer den åäö vid mottagna SMS.
 
Vad som ingår:

- Mobiltelefon C90
- Hörlurar / Headset 
- 2 st. Batterier
- 1 st. Stylus-penna (penna för touch screen)
- USB-kabel
- AC-laddare
- Manual (Engelska)
- Stor väska för allting, dessutom en mindre väska för särskilda delar samt en liten fin ask.
 
Lycka till med budandet

Snygg träningsväska

Beverly bow tie yoga and pilates leather mat bag in blue

Hittade nyss denna snygga sportväskan på etsy.com ( länk: http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=26990346&ref=fp_feat_3 )  Det är absolut min nya gympaväska!!! Ska köpa den när jag får 500 kr på mitt konto. den är dessutom smart och kan även användas som skolväska.. Och såklart så är den söt! Skulle aldrig kunna motstå något med rosett. Ta hit en stor hårig spindel med en rosa rosett på så ska du se att jag kommer ha den som gosedjur. Japp , men ska kolla lite mer på nätet , fast måste skaffa ett liv och sluta söka på shumpizen på google hela tiden... Men fixar det imorgon.

Bloggens historia. Hur allt kom till




Bloggens historia

Visste du att för fem år sedan visste nästan ingen om vad en blogg var , idag är det flera tusen svenskar som webbloggar.
 
Källa: aftonbladet


1994:
Links from the Underground av Justin Hall, journalist på amerikanska Wired Magazine, anses vara den första personliga bloggen.

1997: Ordet weblog, som senare förkortas till blogg, myntas av it-pionjären Jorn Barger i USA. Samma år går svenska vårdbiträdet Annica Tiger i bräschen och börjar skriva dagbok på internet.

1998: Ordet weblog används för första gången i pressen.

2004: Sveriges första bloggforum anordnas. I samband med tsunamin på juldagen sätter många anhöriga upp bloggar med listor på plats i Thailand och fenomenet blir känt för den stora massan i Sverige.

2005: Isabella Löwengrip startar ”Blondinbellas blogg”.

2006: Ordet blogg tas med i Svenska Akademiens ordlista.

2007: 270 000 svenskar bloggar. Veckorevyn delar ut priser till årets bloggare, som följande år utvecklas till ”Blog Awards”.

2008: 350 000 svenskar bloggar. Annonsmarknaden för bloggar växer stort.

2009: Barack Obama väljs till USA:s president och kallas för ”bloggpresidenten” sedan en stor del av valkampanjen skett på sociala medier på internet – främst politiska bloggar.


.

It's raining down
Tog bussen till skolan ( lat som man är ), eftersom att det var rena stormen ute. Det märks att hösten är framme och det nästan är dags att ta på sig vinterkläderna. Men iaf måste jag skaffa ett par nya skor. Här har jag några som jag vill att ni väljer mellan. Plz , jobbigt att välja själv ^^  Här kommer dem


Svininfluensan

   

Den nya influensan har väckt väldigt mycket tankar och medierna har blåst upp det hela väldigt mycket för att tjäna pengar på oss rädda männsikor som bara vill skydda oss själva , våra barn och framtiden. Det är väldigt dåligt av medierna.
 Sverige beställde en stor mängd med vacciner eftersom att de trodde att eftersom att medierna att haft så mycket om svininfluensan skulle alla vilja ta den. Men då när någon i media får reda på att vaccinet kan ha flera olika biverkningar , och skriver om tjejer som börjat gå baklänges, att man kan bli förlamad och om folk som tros ha dött av vaccinet, blir folk rädda återigen och vissa ångrar att de ska vaccinera sig.

 Men jag säger till er , att när jag var runt 3-4 år och skulle vaccinera mig så berättade min mamma för mig att i vaccinet fanns en liten del av sjukdomen för att kroppen skulle vänja sig och skaffa bättre immunförsvar för sjukdomen.
 Så vi går tillbaka till tjejen som började gå baklänges. Hon fick en liten del av sjukdomen i sig , vad tror ni skulle ha hänt ifall hon fick sjukdomen då? Antagligen skulle hon ha dött. Jag tror att hon hälldre lever än att är död, då har hon iallfall hoppet kvar om att ett botemedel ska hittas.

 Först när jag läste tidningen så tänkte jag klart att jag ska vaccinera mig , jag är ju inte dum . Sedan fick jag reda på att vaccinet egentligen brukar testas i flera år och detta hade testas några månader och att det kunde göra en förlamad. Men nu tycker jag att det är bättre att få en liten bit av sjukdomen än att få hela så där bums. Det är som att du borde nog smaka på en kaka som du inte vet att du gillar förrän du stoppar in hela i munnen av glupskhet. Den kanske gav dig magförgiftning.

När jag var liten fick jag den vanliga influensan och låg i hög feber och mådde dåligt i flera dar , denna ska vara ännu värre. Svininfluensan tros komma nästa vecka , jag har tur som ska vaccinera mig då. Ska du vaccinera dig?


Myror? Använd Fun Light

Om du har problem med dina myror är det bara att köpa en fun light i närmaste affär och hälla den över myrorna utan att spä ut saften. Karl E Arfors har testat fun light många gånger och är tidigare forskningschef vid Pharmacia i USA och professor i mikrocirkulation. Han säger att Fun Light är ett grymt medlet och att han senast använde det på en myrstack. Det slutar alltid likadant , myrorna dör. När han anväde fun light första gången blev han imponerad och ringde till Anticimex och frågade varför de aldrig använder saften när de ska döda myror. De svarade att det var för att det inte var regristrerat som bekämpningsmedel.

Den myrdödande effekten hos Fun light tillskrivs aspartam, ett konstgjort sötningsmedel som används i stället för socker i de flesta lightprodukter.När det bryts ner bildas signalsubstanser som överaktiverar nervcellerna så att de dör. - Aspartam är ett nervgift, berättar Karl E Arfors.

Fastän att medlet dödar myror och kanske annat säger man att det inte kan döda människor.

Den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten, EFSA, har dragit slutsatsen att aspartam inte är skadligt för människor så länge som vi inte får i oss mer än 40 mg per kilo kroppsvikt. Det motsvarar 4 liter lightdryck per dag för en vuxen och 1,5 liter för ett barn. Det är också vad Livsmedelsverket anser.

Vad tycker du ? Borde de förbjuda Fun Light och börja använda det som skadedjursbekämpning istället?




Källa : http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article407917.ece


FörlåtFörlåtFöööörlåt! <3

Jag e så ledsen allihopa <3 Förlåt att jag nt har upptaterat bloggen... Ush, har varit så mycket att göra det är bara därför. Men iaf , har varit en docka nu på halloween. Hade röd, brunt , blondt hår med gröna linser ( finns att köpa på www.fargadelinser.se ). Jag var helt vit i ansiktet med röda kinder och röda läppar. Det var själva ögonen som gjorde det läskigt. Jag kan verkligen rekomendera att köpa linser. Kan användas hur mycket som helst till absolut allt och det fullbordar verkligen looken. Lägger nog upp fler saker alldelles strax.