Myror? Använd Fun Light

Om du har problem med dina myror är det bara att köpa en fun light i närmaste affär och hälla den över myrorna utan att spä ut saften. Karl E Arfors har testat fun light många gånger och är tidigare forskningschef vid Pharmacia i USA och professor i mikrocirkulation. Han säger att Fun Light är ett grymt medlet och att han senast använde det på en myrstack. Det slutar alltid likadant , myrorna dör. När han anväde fun light första gången blev han imponerad och ringde till Anticimex och frågade varför de aldrig använder saften när de ska döda myror. De svarade att det var för att det inte var regristrerat som bekämpningsmedel.

Den myrdödande effekten hos Fun light tillskrivs aspartam, ett konstgjort sötningsmedel som används i stället för socker i de flesta lightprodukter.När det bryts ner bildas signalsubstanser som överaktiverar nervcellerna så att de dör. - Aspartam är ett nervgift, berättar Karl E Arfors.

Fastän att medlet dödar myror och kanske annat säger man att det inte kan döda människor.

Den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten, EFSA, har dragit slutsatsen att aspartam inte är skadligt för människor så länge som vi inte får i oss mer än 40 mg per kilo kroppsvikt. Det motsvarar 4 liter lightdryck per dag för en vuxen och 1,5 liter för ett barn. Det är också vad Livsmedelsverket anser.

Vad tycker du ? Borde de förbjuda Fun Light och börja använda det som skadedjursbekämpning istället?




Källa : http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article407917.ece


Kommentarer
Postat av: anouk

men uuuh. scary=/

2009-11-05 @ 10:46:56
URL: http://anouk.blogg.se/
Postat av: Klara ( Shumpizen )

Eller hur, tänk om man råkar dricka lite för mycket eller så , och man vet ju aldrig vad som händer med det de inte forskat fram. Själv har jag slutat med Fun light

2009-11-05 @ 10:54:16
URL: http://shumpizen.blogg.se/

Lämna en kommentar?:

Namn:
Minnas dig?

Email: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Lämna ett hovspår! :

Trackback
bloglovin